corba.gen.tr
Çorba

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kereviz Çorbası

Kereviz Çorbası, kereviz kendine has kokusu ve lezzeti ile kalori değeri en düşük olan sebzelerden biridir. Lezzeti ve sağlığa faydaları nedeni ile oldukça popülerdir. Kereviz K vitamini yönünden zengin bir kaynaktır. Aynı zamanda antioksidan özelliği sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korur. Özellikle  diyet uygulayan kişiler için lezzetli bir alternatif olabilir. Kerevizin faydalarını kısaca şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Yüksek tansiyonu düşürmek için kereviz oldukça etkili bir sebzedir.
  • Kereviz, bazı kanser hücrelerinin küçülmesine yardımcı olur.
  • İdrar söktürücü bir özelliği vardır. Vücudu toksinlerden arındırarak fazla suyun dışarı atılmasını sağlar.
  • Vücutta oluşan iltihabın önlenmesine ve vücuttan atılmasına yardımcı olur.
  • Kişiyi sakinleştirici bir etkisi vardır. Uyku problemi yaşayan kişiler gece yatmadan evvel bir su bardağı kereviz suyu içerse kolaylıkla uykuya dalabilir.
  • Kereviz suyu, adet döneminde oluşan sancı ve ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.
  • Kereviz suyuna, havuç ve zencefil ilave edildiği zaman alerjik belirtileri hafifletir.
  • İçeriğinde yüksek oranda lif barındırdığı için sindirim ile alakalı gelişen kabızlığı engeller.

Kereviz Çorbası Malzemeleri

  • 1 tane büyük boy kereviz
  • 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 tane orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tane et bulyon
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane limon
  • Karabiber, tuz
  • Yeteri kadar su

Kereviz Çorbası Hazırlanışı

Kereviz çorbasına kerevizi, kuru soğanı, havucu, patatesi ve sarımsakları  yemeklik doğrayarak başlayın.

Kereviz Çorbası

Daha sonra patatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Tencereye sıvı yağını ekleyerek ısıtın. Hazırladığınız tüm sebzeleri sıvı yağına ekleyin. Üzerine 7 su bardağı su ve tuz ilave ederek 20 dakika kadar pişirin.

Ufak bir tavaya tereyağını alarak eritin. Eriyen yağa unu ekleyerek unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kavrulan una haşlanan sebzelerin suyundan bir miktar ekleyerek iyice çırpın. Et bulyonu unlu karışım içinde ezerek sebzelerin üzerine ilave edin. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Aksi halde un topaklanabilir. 1-2  taşım daha kaynatarak ocağın altını kapatın.

Çorbanın pürüzsüz bir hal alması için blender ile malzemeleri ezin. Blenderdan geçirdikten sonra eğer kıvamı koyu olmuşsa biraz su ekleyerek kıvamını açın. Son olarak üzerine 1 tane limon suyu ve karabiber ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 08.04.2014 01:50:14

Kereviz Çorbası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kereviz Çorbası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kremalı Ispanak Çorbası

Kremalı Ispanak Çorbası, kış ayları için ideal bir çorbadır. Misafirleriniz için sofraya rengi ile renk katacak değişik bir çorbadır. Ispanak her insanın damak tadına uymayan, özellikle çocuklara yedirmekte zorlanılan, çok faydalı...

Kremalı Havuç Çorbası

Kremalı Havuç Çorbası, Ana yemeğimizin yanında mutlaka bir kase sulu çorbamız bulunmaktadır. Bu yüzden sıklıkla  çorba yapımı tüketimi fazla yapıyoruz. Kremalı havuç çorbasını çok fazla duymamış olabilirsiniz ama bu güzel lezzet...

Kremalı Kereviz Çorbası

Kremalı Kereviz Çorbası, Kereviz maalesef insana sağladığı pek çok yararlı özelliğine rağmen ülkemizde pek tüketilmemekte ve de sevilmemektedir. İşte vereceğimiz bu kremalı kereviz çorbası sayesinde hem kerevize olan önyargılar...

Sütlü Ispanak Çorbası

Sütlü ıspanak çorbası, besin değeri çok yüksek bir çorbadır. İçeriğindeki ıspanak sayesinde dikkat çekici bir tariftir. Ispanak deyince bir kuşağın aklına Temel reis gelmektedir. Çocukluğumuzun ıspanak yiyerek güçlenen çizgi film...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Terbiyeli mercimek çorbası, Mercimek çorbasının Türk mutfağındaki yeri bellidir.sofralarda sık sık yer almaktadır. Fakat mercimek çorbası terbiyeli bir şekilde çok daha lezzetli ve çok daha değişik bir ada sahiptir. Mercimek çorba...

Kelle Çorbası

Kelle Çorbası, büyük ve küçükbaş hayvanların baş kısımlarının çeşitli işlemlerden geçmesi sonucu elde edilen çorba türüdür. Tarihi çok eskilere dayanan kelle çorbası; bizim ülkemize has bir çorbadır ve seveni de oldukça fazladır....

Tavuklu Paça Çorbası

Tavuklu Paça Çorbası, Kelle ve paça çorbasının sevenleri  çok olduğu gibi sevmeyenleri de çoktur. Aslında genel olarak sakatat seven bir milletiz ama nedense özellikle gençlerimiz  belli bir yaşa gelmeden sakatat türü yemeklerde...

Ispanak Başı Çorbası

Ispanak Başı Çorbası, Kış aylarına yaklaştığımız bu soğuk günlerde birçok hastalıktan vücudumuzu korumak için en etkili yöntem birçok vitamin içeren çorbalardan tüketmektir. Bu nedenle, bugün akşam yemeğine ne pişirsem diye düşüne...

Lokanta Mercimek Çorbası

Lokanta Mercimek Çorbası, herkesin severek tükettiği ve her yemek öncesi sofraların olmazsa olması mercimek çorbasının lokanta usulü evde de hazırlamak elbette imkansız değildir. Kıvam ve görüntü itibari ile lokantalardaki mercime...

Sütlü Un Çorbası

Sütlü Un Çorbası, Bilindiği gibi Türk mutfağı çorba çeşitleri açısından oldukça zengindir ve ana yemeklerden önce birçok sofrada mutlaka çorbaya yer verilir. Bu nedenle birçok çorba tarifi öğrenmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Bu...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Çorba, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017