Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yuvalama çorbası, oldukça lezzetli yöresel yemeklerimizden birdir. Çocuklarınıza çorba yedirmenin en keyifli halidir yuvalama çorbası. Hazırladığınız köfteleri çocuklarınız ile yuvarlayarak, onlara kendi hazırladıkları çorbayı kolaylıkla içerebilir ve bu lezzeti tattırabilirsiniz.

Yuvalama Çorbası Malzemeleri

Yuvalama için
  • 1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 su bardağından az eksik un
  • 1 kahve kaşığı tuz
  • Bulguru ıslatmak için kaynatılmış su
Çorbası için
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yeteri miktarda su
  • Tuz
  • 1,5 su bardağı nohut (Haşlanmış)
Sosu için
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
Yuvalama Çorbası Nasıl Yapılır?

Yuvalama çorbası için ilk olarak bulguru ıslatarak başlayalım. Bulguru derin bir kabın içine alarak üzerini geçmeyecek şekilde kaynar su ilave edelim. Kabın ağzını kapatarak bulgurların şişmesini bekleyelim. Şişen bulgurların üzerine tuz ve un ilave ederek yoğuralım. Bulgurun kıvamı cıvık olmuşsa bir miktar daha un ekleyebiliriz. Bulgurun kıvamı oldukça sert, ama dağılmayacak şekilde olmalıdır. Hazırladığımız bulgur köftesinden elimizi ıslatarak ufak ufak parçalar alalım ve misket şeklinde yuvarlayalım.

Çorbayı pişireceğimiz tencereye yoğurt ve unu alarak çırpıcı ile çırpalım. 5 dakika kadar çırptığımız malzemelere 5 su bardağı su ekleyerek tekrar çırpalım. Tencereyi ocağa alarak kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştıralım. Kaynayan sudan hazırladığımız köftelerin üzerine 2 kepçe kadar ekleyerek tüm köfteleri kaynayan suya ilave edelim. Üzerine haşlanmış nohudu da dahil ederek kaynamaya bırakalım.

Çorbamızın sosunu hazırlamak için sarımsakları tuz ilave ederek dövelim. Ufak bir tavaya sıvı yağı alarak ısıtalım ve üzerine nane, dövülmüş sarımsaklar ve salçayı alarak 1-2 dakika kadar kavuralım. Kavurduğumuz sosu kaynamakta olan çorbaya dökelim. Çorbanın kıvamına bakarak tuz ilavesi yapalım ve 5 dakika kadar daha kaynatarak ocaktan alalım. Yuvalama çorbamız servis için hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arpa Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Grip Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Grip Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arabaşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arabaşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Naneli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Naneli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şafak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şafak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pratik Çorbalar Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Çorbalar Tarifi ve Malzemeleri