Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı mantar çorbası, mantar çorbası daha çok hazır çorba olarak tercih edilse de ev yapımı çorbanın yeri bambaşkadır. Mantar oldukça kullanışlı ve sağlıklı bir sebze türüdür. Besin değeri yüksek gıdalar arasında yer alan mantar, protein ve demir kaynağıdır. Ayrıca içeriğinde A, B, D, K ve P vitaminleri barındırır. Mantarı yemek ya da başka türlü tüketmeyi sevmeyenler için mantar çorbası harika bir seçenek olacaktır. Kremalı mantar çorbası tarifimize geçmeden önce mantarın sağlık açısından faydalarına kısaca değinelim.

Mantarın Faydaları Nelerdir?
  • Zihinsel ve bedensel gelişime yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır.
  • Öğrenme kabiliyetini önemli ölçüde arttırır.
  • Anemiye karşı etkilidir.
  • Kanda kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır.
  • Besin değeri yüksek, ancak yağ oranı düşük olduğundan diyet listelerinin vazgeçilmez bir besinidir.
Not: Mantar vücutta üre asidi bırakabileceğinden, özellikle romatizma sorunu olan kişilerin tüketmemesi önerilir.

Kremalı Mantar Çorbası Malzemeleri
  • 300 gram mantar
  • 4 su bardağı su+1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane limon suyu (Yarısı mantarı bekletmek için)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı krema
  • Tuz ve karabiber
Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

Mantarları bol suda yıkayarak doğrayın. Doğradığınız mantarları yarım limon sıkılmış suyun içine alarak yarım saat kadar bekletin. Uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak eritin. Erittiğiniz yağın üzerine 4 su bardağı su, 1 su bardağı tavuk suyu ve yarım limonu ilave ederek kaynatın. Kaynayan suyun içine, suda bekletip süzdürdüğünüz mantarları koyun ve mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Çukur bir kâsenin içinde unu ve kremayı çırpın. Hazırladığınız kremaya kaynayan çorbadan 1 kepçe ekleyerek karıştırın ve yavaşça kaynayan çorbaya ekleyin. Aynı zamanda tel çırpıcı ile çorbayı tekrar kaynayıncaya kadar karıştırın. Krema ile çorbayı 10 dakika kadar daha ara ara karıştırarak kaynatın ve ocağın altını kapatın. Kremalı mantar çorbası servis için hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Alaca Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Alaca Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Naneli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Naneli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Zayıflatan Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Zayıflatan Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Topalak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Topalak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Kalori?

Çorba Kalori?

Erzincan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erzincan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri