Havuçlu Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Havuçlu Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu mercimek çorbası, özellikle kış aylarında sofralarımızdan eksik olmayan, hem besleyici hem de tok tutucu özellikleriyle bilinir. Çocuklarınıza hazırlayabileceğiniz en ideal çorbalardan biridir. Mercimek çorbasını farklı şekillerde ve tarzlarda yapmanız mümkündür. Ancak bugün sizlere havuçlu mercimek çorbası tarifi vermek istiyorum. Bu tarifi, yemekli misafirlerinize veya çocuklarınıza severek ve lezzetinden emin olarak yapabilir, ikram edebilirsiniz. Ayrıca, besleyici yönünü de unutmamak gerekir; mercimek, vitamin ve protein açısından oldukça zengin bir bakliyattır. Havuç ise sağlığa olan faydaları ile bilinir.

Havuçlu Mercimek Çorbası Malzemeler

  • 2 orta boy havuç
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Biraz karabiber, kimyon, tuz, pul biber

Havuçlu Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak, bir su bardağı mercimeği güzelce yıkayıp orta boy bir tencereye koyunuz. Ardından, 2 havucun dış kısımlarını güzelce tıraşlayıp yıkadıktan sonra mercimeğin üzerine küçük parçalar halinde doğrayınız. Aynı şekilde, soğanı da temizledikten sonra ekleyiniz ve üzerine 5 su bardağı et suyunu veya tavuk suyunu (isteğe bağlı olarak) ilave ederek ocakta kaynamaya bırakınız. 15-20 dakika kaynadıktan sonra blenderden geçiriniz. Tekrar ocağa alınız ve ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ve salçayı yakmadan kavurunuz. Daha sonra kaynamakta olan çorbanın üzerine döküp karıştırınız ve karabiber, kimyon, tuz ilave ederek ocağı kapatınız. Havuçlu mercimek çorbanız servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Mercimek, yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler ve uzun süre tok tutar. Aynı zamanda demir, folat ve magnezyum gibi önemli mineraller açısından zengindir. Havuç ise A vitamini, C vitamini ve potasyum gibi besin öğeleri içerir. Bu iki besin bir araya geldiğinde, bağışıklık sistemini güçlendirici, göz sağlığını koruyucu ve enerji verici bir çorba elde edilir.

Çorbanın kıvamını, su miktarını artırarak veya azaltarak isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, üzerine limon suyu ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Çorba Kaç Kalori? Çorbaların Kalori Hesabı

Çorba Kaç Kalori? Çorbaların Kalori Hesabı

Güncel

Yüksük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yüksük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Kalori?

Çorba Kalori?

Tirşik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tirşik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri