Ayak Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Ayak Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayak Paça Çorbası, Çağlar öncesinden günümüze kadar gelebilen bir çorba tarifimiz olacak size. Bu çorba insan sağlığı açısından çok faydalı olması dolayısı ile mutfaklarımızdan eksik olmayan çorbalar arasında yer almaktadır. Keçi koyun, kuzu, hatta dana ayağından bile hazırlanabilen bu ayak paça çorbası özellikle çocukların ve yaşlıların tüketmesinde büyük yararlar sağlar. Çocukların daha sağlıklı kemik gelişimleri bakımından, yaşlı insanların ise kemik erimesi ve kemik yıkımı gibi hastalıklara destek olan ayak paça çorbasını sizlerde çok kolay bir şekilde hazırlayarak kendiniz ve çocuklarız için sağlıklı ve güzel bir çorba ziyafeti yaşatabilirsiniz.

Ayak Paça Çorbası Malzemeleri
  • 6 tane koyun, keçi ya da kuzu ayağı
  • Yeteri kadar su
  • Yeteri kadar tuz
Sosu için
  • 8-10 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı kadar üzüm sirkesi
Meyanesi için
  • 4 çorba kaşığı kadar un
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri için
  • 2 çorba kaşığı kadar tereyağı
  • 1 kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Ayak Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Sağlıklı olması açısından şifa kaynağı olarak bilinen ayak paça çorbanızın hazırlanmasına öncelikle taze olup olmadığına dikkat edilerek altı adet koyun veya kuzu ayalarını ocağa alarak tütsülemeye başlayalım. Tütsülenerek olası tüylerinden temizlenen paçaları bol su ile ovalayarak iyice tütsünün siyahlığından temizlenene kadar yıkayın. Sonra düdüklü tencerenin içine koyalım. Paçaların üzerlerini aşacak kadar su koyun yeteri kadar tuz ilave edin ve düdüklü tencereyi ocağa koyarak yaklaşık olarak 1 saat pişirin.

Daha sonra ayak paça çorbasının terbiyesi için kabın içine unu ilave ederek su yardımıyla un bulamaç haline getirildikten sonra üzerine pişen paçanın suyundan ilave edilerek iyice karıştırılır. Daha sonra pişen ayak paça çorbasının üzerine dökülerek karıştırılır ve 2-3 dakika kadar daha pişirilmeye devam edilir. Çorbanızın meyanesi için ise sarımsak ezilip da sirke çorbaya ilave edilir 5 dakika daha kaynatılır.

Ayrı bir kâse içerisinde sarımsaklar rendelenir ve yarım çay bardağı sirke ile karıştırılarak hazır hale getirilir. Paça çorbamızın son aşaması olarak küçük bir tava içine alınan tereyağı eritilir ve üstüne kırmızı pul biber ilave edilerek yağ kızdırılır, çorbanın üzerine dökülür. Artık ayak paça çorbamız hazır sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Aşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Aşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dövme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bezelye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bezelye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dil Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dil Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Türleri Nelerdir?

Çorba Türleri Nelerdir?