Soğuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Soğuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Çorba

Soğuk çorba, özellikle sıcak yaz günlerinde serinleme amacıyla tüketilebilecek harika bir çorba türüdür. Bu tür çorbalar, ara öğünlerde veya ana öğünlerde rahatlıkla tüketilebilir. Serinletici etkisi sayesinde yaz aylarının vazgeçilmezi haline gelir. Bu makalede, soğuk çorba çeşitleri ve tarifleri hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

Soğuk Çorba Malzemeleri

  • Yarım kilo yoğurt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 3 dal taze sarımsak
  • 5-6 dal taze soğan sapı
  • 4-5 yaprak taze nane
  • 3 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Soğuk Çorba Nasıl Yapılır?

Taze sarımsağı yıkayıp ince ince kıyın. Taze soğan saplarının 2 tanesini ayırın ve geri kalanını tıpkı sarımsak gibi doğrayın. Nane yapraklarını ayırın ve dereotunu yıkayıp incecik kıyın.

Pirinci bol su ile birkaç kez yıkayıp süzün. Süzülen pirinçleri uygun bir tencereye alarak üzerine 1 çay bardağı su ilave edin ve kısık ocakta pişmeye bırakın.

Yoğurdu derin bir kabın içine boşaltarak üzerine kekik ve tuz ekleyin. Blender yardımıyla yoğurdu akışkan bir kıvam alana kadar çırpın. Çırptığınız yoğurda 3,5 su bardağı su ekleyin ve ayran kıvamına gelene kadar karıştırın.

Haşlanan pirinçleri, doğradığınız sarımsak, yeşil soğan, dereotu, nane yapraklarını ve sıvı yağı hazırladığınız ayranın içine ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Hazır hale gelen soğuk çorbayı servis tabaklarına bölerek üzerine ayırdığınız soğan saplarını incecik kıyarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Soğuk Buğday Çorbası

Soğuk Buğday Çorbası Malzemeleri

  • 2 su bardağı kaymaklı yoğurt
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 dal taze nane
  • Dereotu
  • Fesleğen
  • Maydanoz
  • Tuz

Soğuk Buğday Çorbası Nasıl Yapılır?

Buğdayları uygun bir tencereye alarak üzerine 7 su bardağı su ekleyin ve haşlamaya bırakın. Buğdayların haşlandığı sudan 3 su bardağı kadarını ayırın. Suyu ayırdıktan sonra geri kalan suyu süzgeç yardımıyla süzün.

İki çeşit yoğurdu uygun bir kabın içine alarak karıştırın. Buğdayların haşlama suyundan ayırdığınız 3 su bardağı su ile yoğurdu çırpın. Karıştırdığınız yoğurdun üzerine tuz, nohut, fasulye ve haşlanmış buğdayı ekleyerek tekrar karıştırın.

Tüm yeşillikleri incecik kıyarak sıvı yağ ile çorbaya ilave edin. Çorbanın tam olarak soğuması için bir süre buzdolabında bekletin. Soğuyan çorba artık servis için hazır.

Afiyet olsun.

Sonuç

Soğuk çorbalar, yaz aylarında serinlemek için ideal bir seçenektir. Hem besleyici hem de ferahlatıcı bu çorbalar, sofralarınızda hoş bir alternatif oluşturur. Her iki tarif de kolayca hazırlanabilir ve lezzetli sonuçlar verir. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Borç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Borç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Balkabağı Çorbası

Bebekler İçin Balkabağı Çorbası

Balkabağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekşili Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri