Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek çorbası her mutfakta sıkça pişirilen çorbalardan biridir. Kırmızı mercimek çok az malzemeyle bile hazırlanabilen ekonomik çorbalardandır. Ayrıca besleyici değerini arttırmak için içine sebze türleri eklenerek de hazırlanabilir. Bu kadar pratik ve ekonomik bir şekilde hazırlanan mercimeğin faydaları nelermiş öğrenelim.
  • Kanda kötü kolesterol düzeyini düşürür. Bu özelliği ile kalp krizi riskini önler.
  • Yüksek lif içeriği sayesinde kabızlığa iyi gelir. Kalın bağırsağın çalışma fonksiyonlarını düzenler.
  • İçeriğindeki potasyum sayesinde hipertansiyonu dengeler.
  • Mercimeğin içeri kansere karşı etkilidir.
  • Hemoroit hastalığına karşı etkili rol oynar.
  • Diyabet hastalarında insülin ve kan şekerini düşürmeye yardımcı olur.7
Mercimeğin Besin Değerleri Nelerdir?

100 gram kuru mercimekte
  • 340: Kalori
  • 24.7 gram: Protein
  • 22 gram: Karbonhidrat
  • 0: Kolesterol
  • 1,1 gram: Yağ
  • 1,5 gram: Lif
  • 145 miligram: fosfor
  • 79 miligram: Kalsiyum
  • 6,8 miligram: Demir
  • 6,8 miligram: Sodyum
  • 370 miligram: Potasyum
  • 0,37 miligram: B1 vitamini
  • 0,32 miligram: B2 vitamini
  • 2 miligram: B3 vitamini
Mercimek Çorbası Malzemeleri
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 adet havuç
  • 1 çorba kaşığı un
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 litre su
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Mercimek Çorbası Sosu için
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kahve kaşığı kırmızı pul biber
Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencereye sıvı yağı alarak ısıtın. Isınan yağın üzerine minik minik doğradığınız kuru soğanı ekleyerek soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Ardın soğanların üzerine unu ekleyin ve unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Daha sonra küp-küp doğradığınız havuçları ve bol su ile yıkayıp süzdürdüğünüz mercimeği ekleyin. Malzemelerin üzerine 1 litre su ilave ederek karıştırın. Havuç ve mercimek haşlanıncaya kadar pişirin.

Pişen çorbayı blenderden geçirin. Üzerine tuz, karabiber ve kimyon ekleyerek tekrar ocağa alıp altını kısın. Çorbanın kıvamı koyu olursa biraz daha su eklenebilir. Ufak bir cezvenin içine tereyağı alarak eritin. Üzerine kırmızı pul biber ilave edin ve kızdırın. Hazırladığınız sosu çorbaya dökerek karıştırın. Mercimek çorbası servis için hazır.

Afiyet olsun.

Mercimek Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Diyet Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şafak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şafak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tandır Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri