Kereviz Sapı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz sapı çorbası, Kereviz çok tercih edilmese de kışın en sağlıklı sebzelerinden biridir. Kerevizin en ufak zerresinden bile faydalanmak vücıt sağlığı için oldukça önemli. Kereviz yemek, salata ve çorba olarak hazırlanarak tüketilebilir. Ancak pek sevilmeyen ve kullanılmayan bir sebzedir. Kerevizin faydalarını bilmeyenler için açıklamakta yarar vardır. Kerevizin faydalarını okuduktan sonra en ufak bir parçasını bile ziyan etmeden kullanacağınıza eminim.

Kereviz Faydaları Nelerdir?
  • Karaciğer temizleyici, iştah açıcı ve tansiyon düşürücü bir özelliği vardır.
  • Stresi ve yorgunluğu giderir.
  • Mideyi kuvvetlendirir.
  • Unutkanlık çekenler için ideal bir kurtarıcıdır.
  • Sakinleştirici bir etkisi vardır.
Kerevizin bütün bu faydalarını öğrendikten sonra ne kadar sağlıklı bir sebze olduğu anlaşılmıştır. Kereviz yemek olarak ya da salata olarak kullanılabilen bir sebzedir. Ancak kerevizin sapı boşa gitmesin diye düşünenlerden iseniz, saplarını ve yapraklarını kullanarak harika ve sağlıklı bir çorba hazırlayabilirsiniz.

Kereviz Sapı Çorbası

Kereviz Sapı Çorbası Malzemeleri
  • 1 tane kereviz sapı ve yaprakları
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Terbiyesi için
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
Kereviz Sapı Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbamız için kuru soğanı yemeklik olacak şekilde doğruyoruz. Kereviz sapı ve yapraklarını bol su ile yıkadıktan sonra, onları da yemeklik olacak şekilde ince ince doğrayarak, doğradığımız kuru soğanlara ilave ediyoruz. Tenceremize sıvı yağını alarak ısıtıyoruz. Doğradığımız malzemeleri, tuzu ve şekeri ekleyerek kavurmaya başlıyoruz.

Kereviz sapları ve kuru soğan iyice yumuşadıktan sonra üzerine 5 su bardağı su ekliyoruz ve ocağımızı hafif açarak kaynamaya bırakıyoruz. Çorbamızı terbiyesini hazırlamak için çukur bir kabın içine, un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyumuzu ekleyerek, tel çırpıcı ile hiç pütür kalmayana kadar çırpıyoruz. Hazırladığımız terbiyeye ocakta kaynayan çorbamızdan 1 kepçe alarak ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Hazır hale gelen terbiyeyi yavaş yavaş çorbamıza ilave ederek karıştırıyoruz. Terbiyeyi çorbaya ekledikten sonra 2-3 dakika kadar çorbamızı karıştırıyoruz. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra kereviz sapı çorbası servis için hazır.

Afiyet olsun.

Not: Arzuya göre çorbaya baharat ilave edilerek tatlandırılabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bebek Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hasta Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hasta Çorbası Tarifi ve Malzemeleri