Erişteli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Erişteli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli mercimek çorbası, oldukça yararlı, bol taneli ve doyurucu özelliği yüksek bir çorba çeşidi. Renginin daha güzel olması için mercimekleri önceden haşlayarak suyunu süzebilirsiniz. Ancak faydası suyunda diyenlerdenseniz direk haşlama suyu ile pişirebilirsiniz. Erişte sayesinde çorbanın kıvamı yeterince yoğun olacağından çorbamızı un kullanmadan hazırlayacağız.

Kısaca yeşil mercimeğin faydalarından bahsettikten sonra çorbamızı hazırlamaya başlayacağız
  • Yeşil mercimek diyet uygulayan ve kilo vermek isteyenler için harika bir besindir. İçeriğinde bolca diyet lifi barındırır. İçeriğinde barındırdığı lifler çözünebilir ve çözünemeyen lifler olmak üzere ikiye ayrılır. Çözünebilen lifler vücudu zararlı maddelerden arındırır. Dolayısı ile kolesterol dengede tutulmuş olur.
  • Çözünebilen lifler ayrıca kan şekeri düzeyini kontrol altında tutar. Özellikle diyabet hastaları için çok faydalı bir besindir.
  • Çözünemeyen lifler ise hazımsızlık problemlerine karşı çok faydalıdır.
  • Mercimek kalp sağlığı için de çok önemli bir besindir. Kalp sağlığını koruyan magnezyum ve folat yönünden zengin bir içeriğe sahiptir.
Erişteli Mercimek Çorbası Malzemeleri
  • 1 su bardağı mercimek (Yeşil)
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Erişteli Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbamızı hazırlamaya sıvıyağını uygun bir tencereye alarak başlıyoruz. Isınan yağın üzerine rendeden geçirdiğimiz kuru soğanı ekleyerek orta hararetli ısıda 1-2 dakika kadar kavuruyoruz. Mercimekleri çeşmeden akan bol su ile iyice yıkadıktan sonra suyunu süzüyoruz ve kavrulan soğanın üzerine ilave ediyoruz. Mercimekle beraber soğanı 2 dakika kadar daha kavurduktan sonra, tencereye 1 litre kadar su ilave ediyoruz ve mercimekler haşlanıncaya kadar pişiriyoruz.

Mercimekler piştikten sonra üzerine 1 su bardağı eriştemizi ilave ederek, çorbanın kıvamına göre suyunu ayarlıyoruz ve erişteler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Son olarak tuzunu da ayarlayarak ocağı kapatıyoruz.

Ufak bir tavada tereyağını eriterek, nane ve pul biber ile çorbamızın sosunu hazırlıyoruz. Hazırladığımız sosu kaynar çorbaya dökerek karıştırıyoruz. Bol vitamin deposu çorbamızın servis için hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ispanak Kökü Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Kökü Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Misket Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Misket Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri