Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bamya çorbası, Değişik bir menü hazırlamak istiyorsanız menüde bamya çorbasına yer verebilirsiniz. Bamya ılıman iklimlerde yetişen bir bitkidir. Lif oranı oldukça yüksek olan bamyanın faydalarından yararlanmak için bamya çorbası özellikle soğuk kış günlerinde harika bir seçenek olacaktır. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin beslenme programında bamya mutlaka yer almalıdır.

Bamya çorbasına geçmeden önce bamyanın faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
  • Bamya çözünür ve çözünmez lif içeren bir bitkidir. Çözünebilir lifler metabolik toksinler üzerinde etkilidir. Bu sayede kalp hastalıkları olasılığı azalır ve sindirim sistemi yolu ile vücuda zarar veren toksinlerin dışarı atılmasını sağlar.
  • Retina üzerinde olumlu etkisi vardır ve kataraktı önleyici bir etki sağlar.
  • Depresyon ve stresi engeller.
  • İçeriğinde bulunan bol miktardaki C vitamini bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
  • Kilo vermek amacı ile uygulanan diyet listelerinde bamya tercih edilecek bir besindir. Lif oranı yüksek olduğu için açlığı bastırır.
Bamya Çorbası

Bamya Çorbası Malzemeleri
  • 250 gr çiçek bamya
  • 3-4 kaşık sıvı yağ
  • 1 tane limon
  • 250 gram kuşbaşı
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates çorbası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
Bamya Çorbası Nasıl Yapılır?

Bamya çorbasına ön hazırlık olarak bamya tüylerinin dökülmesi için bamyalar temiz bir bezin arasına alınarak ovalanmalıdır. Tüyü dökülen bamyalar dörde bölünen limon ile uygun bir tencereye alınarak haşlanır. Yumuşayan bamyaların suyu süzülerek iplerinden temizlenir. Uygun bir tencerenin içine sıvıyağ ve kuşbaşı et eklenerek kavrulur. Etler kavrulduktan sonra üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanlar eklenir ve kuru soğan şeffaf bir hal alana kadar kavrulur.

Kavrulan soğanların üzerine salça ve sıcak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Etler iyice yumuşadıktan ve su kaynadıktan sonra bamya, tuz ve limon suyu eklenir. Eğer suyu az ise bir miktar su ilave edilir. Altı kısık ocakta bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen çorba sıcak olarak servise sunulur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Çorba Kalori?

Çorba Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kış Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kış Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lokanta Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lokanta Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri