Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Etli çorba, bir diğer adı ile düğün çorbası olarak bilinen, hem doyurucu hem de besleyici tariflerden biridir. Her ne kadar adı çorba olsa da, etli çorba bir ana öğün olarak da tüketilebilir. Özellikle kış aylarında yapılarak tüketilmesi tavsiye edilir. Kış aylarında içimizi ısıtacağı gibi, bizi hastalıklara karşı da güçlü kılacaktır. Özel davetlerde de sunulabilecek bu lezzet, tam da özel günlerin yemeğidir. Özel bir çorba olmasına rağmen yapım aşamasında zorlanmadan hazırlayabilirsiniz. Bu makalede, etli çorba yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını ve tarifi detaylı bir şekilde ele alacağız.

Et Seçimi ve Püf Noktaları

Etli çorba yaparken et seçimi oldukça önemlidir. Kasabınızdan az yağlı, çabuk pişen kemikli et istemeniz gerekir. Örneğin, kuzu gerdan gibi etler idealdir. Bir diğer püf noktası ise çorbanın başından ayrılmamak olacaktır. Özellikle terbiyesini ilave ederken kesilme riski olduğundan sürekli karıştırmak gerekir. Bu sayede lezzetli ve başarılı bir etli çorba hazırlayabilirsiniz.

Etli Çorba İçin Gerekli Malzemeler

  • 1,5 kg az yağlı kemikli kuzu veya dana eti
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Toz biber
  • Nane ve tuz

Etli Çorba Nasıl Yapılır?

Etleri yıkadıktan sonra büyük parçalar halinde düdüklü tencereye koyun. Üzerini kapatacak kadar su ekleyin, ortalama 1,5 litre kadardır. Kapağını kapatıp kaynamaya başladıktan sonra 40 dakika kadar pişirin. Etler didik didik olana kadar pişmesi gerekmektedir. Pişen etleri içinden alın, soğuduktan sonra elinizle kemikleri ayırın ve etleri didikleyin. Etleri ve suyunu kenara bırakıp devam edin.

Sıvı yağı etli çorba yapacağınız derin tencerenin içine koyun ve un ekleyip kavurmaya başlayın. Sürekli karıştırarak unun yanmadan pişmesini sağlayın. Kavrulan unun içine kepçeyle et suyundan ekleyin. Bir yandan da hızlıca karıştırarak unun topaklanmasını önleyin. Et suyunu yedirdikten sonra terbiyesini hazırlayın. Yumurta sarısı ve yoğurdu kâse içinde çırpın. Kaynayan et suyundan bir kepçe alarak terbiyeye ekleyin. Bu kesilme riskini azaltır. Tencerenin içine azar azar boşaltın ve o esnada sürekli karıştırın. Etli çorba kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

Tedbir amaçlı etleri en sona bırakın ki çorbanızda topaklanma olursa blenderden geçirebilirsiniz. Son olarak etleri ekleyin. Küçük bir tavanın içine tereyağını koyup eritin. Toz biber ve naneyi de ekleyin. Kızarınca etli çorbayı sunum yapacağınız kaba alın ve üzerine tereyağlı sosu gezdirin. Sıcak servis ediniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Çorbası Diyeti Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Lahana Çorbası Diyeti Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Bebek Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayak Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayak Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Değişik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri