Kesme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kesme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kesme Çorbası: Geleneksel Bir Lezzet

Kesme çorbası, muhteşem lezzeti ve besleyici içeriği ile sizin ve misafirlerinizin favorisi olacak. Özel davet sofralarınızda hazırlayarak gönül rahatlığı ile misafirlerinize ikram edebilirsiniz. İçerisinde bol vitamin barındıran kesme çorbası, sağlığına dikkat eden kişiler için ideal bir alternatiftir.

Kesme Çorbası Malzemeleri

  • 1 su bardağı kesme hamur
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tane orta boy domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2,5 litre et ya da tavuk suyu
  • Tuz

Kesme Çorbası Nasıl Yapılır?

Kesme çorbasına ön hazırlık olarak, bir gece önceden yeşil mercimeği ıslatarak başlayın. Isladığınız mercimeği haşlamak için ufak bir tencereye alın ve yumuşayıncaya kadar kaynatın. Kaynayan mercimeğin kara suyunu süzün ve bol soğuk suyun altında durulayın.

Kuru soğanı yemeklik olacak şekilde küp küp doğrayın. Tereyağını uygun bir tencereye alarak eritin. Doğradığınız soğanı tereyağında şeffaf bir hal alana kadar kavurun. Kavrulan soğana tuz ve domates salçası ekleyerek 1-2 dakika kadar daha kavurun. Süzülmeye bıraktığınız mercimekleri kavrulan soğanın üzerine ilave ederek suyunu ekleyin. Su kaynadıktan sonra 1 su bardağı kesme hamuru ekleyin ve karıştırın. Üzerine karabiber ve nane ekleyerek bir iki taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.

Kesme çorbası servis için hazır. İncecik kıydığınız maydanozları çorbanın üzerine serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kesme çorbası, Türk mutfağının geleneksel tariflerinden biridir. Özellikle kış aylarında sıklıkla tercih edilen bu çorba, besleyici içeriği ile soğuk havalarda enerji verir. Çorbanın içerisine ekleyeceğiniz et veya tavuk suyu, protein açısından zengin olmasını sağlar. Ayrıca, çorbanın içerisine ekleyeceğiniz sebzeler ile besin değerini daha da artırabilirsiniz. Kendi damak zevkinize göre baharat miktarını ayarlayarak, çorbanın lezzetini kişiselleştirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sarı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Kalori?

Çorba Kalori?

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Diyeti Çorbası

Lahana Diyeti Çorbası

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tuzlama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Et Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Et Çorbası Tarifi ve Malzemeleri