Buğdaylı Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Buğdaylı Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak yaz aylarında, kışın içtiğimiz sıcacık, mis kokulu çorbaları içmek istemeyiz. Özellikle Ramazan yaz aylarına denk geldiğinde, diyetisyenlerin önerisi iftarda orucu çorba ile açmaktır; bu, mideye birden yüklenilmemesi gerektiği içindir. Sıcak çorba yerine, serinletici bir buğdaylı ayran çorbası yapabiliriz.

Buğdaylı Ayran Çorbası İçin Malzemeler
  • Yarım kilo yoğurt
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Taze nane
  • Tuz
  • Pul biber

Buğdaylı Ayran Çorbası Nasıl Yapılır?

Aşurelik buğdayı iyice yıkayın. Çabuk pişmesini istiyorsanız, bir gece önceden orta boy bir tencerede suyun içinde bırakıp sabaha kadar şişmesi için bekletebilirsiniz. Aynı şekilde, 1 su bardağı nohudu da yıkayarak bir gece suda bekletebilirsiniz. Güzelce yıkanmış aşurelik buğdayı düdüklü tencerede 20 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Ardından nohudu da aynı şekilde düdüklü tencerede 20 dakika pişirin. Pişen nohut ve aşurelik buğdayı derin bir kap içerisine koyun ve soğuması için bir kenara bırakın.

Ayrı bir kapta yoğurdu koyuca bir ayran yapın; çok sulu olmasın. Ardından soğumuş olan aşurelik buğday ve nohutun üzerine ayranı döküp güzelce karıştırın. Daha sonra ince kıyılmış taze naneyi ekleyip karıştırın.

Buğdaylı ayran çorbamız servise hazırdır. Servis saatine kadar buzdolabında bekletiniz. Servis yapacağınız zaman, küçük bir tava içerisinde tereyağını ve pul biberi ocakta yağı yakmadan kızdırarak, servis tabaklarına aldığınız çorbanın üzerine hafifçe gezdirin. Tereyağı kullanımı tercihe bağlıdır; istemeyenler kullanmayabilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Buğdaylı ayran çorbası, ferahlatıcı etkisi ile yaz aylarında sofraların vazgeçilmezi olabilir. Yoğurdun probiyotik özellikleri sayesinde sindirim sistemini destekler. Ayrıca, buğday ve nohutun sağladığı lif ve protein ile besleyici bir öğün sunar. Sağlıklı ve hafif bir seçenek arayanlar için idealdir.

Bu çorbayı farklı baharatlar ve sebzelerle zenginleştirerek kendi damak zevkinize göre uyarlayabilirsiniz. Örneğin, dereotu veya maydanoz ekleyerek farklı lezzetler yaratabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Kökü Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Kökü Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Şafak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şafak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri