Beyin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Beyin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyin çorbası, halk arasında pek aşina olunmayan bir lezzet olsa da işkembe ve paça çorbası ile yakın lezzette bir çorba türüdür. Değişik lezzetler tatmak ve denemek isteyenler için farklı bir seçenek olabilir. Bu makalede, beyin çorbasının malzemeleri ve yapım aşamaları detaylı bir şekilde anlatılacaktır.

Beyin Çorbası Malzemeleri

  • 1 kilo beyin (koyun veya dana)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limonun suyu
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • Tuz

Beyin Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle, kullanacağınız beyinleri temizleyip bol su dolu bir kabın içine koyarak bekletin. Bu işlem, beynin kan ve diğer yabancı maddelerden arındırılmasını sağlar. Ardından, beyinleri parçalara ayırıp uygun bir tencereye alın ve ocağa koyun. Kaynayan suyun üzerinde toplanan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın.

Kuru soğanı soyup dört parçaya kesin. Ocakta kaynayan beyin tenceresine rendelenmiş 2 diş sarımsak, dörde bölünmüş kuru soğan ve 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Tencereyi kısık ateşte beyinler yumuşayana kadar kaynatın ve ardından ocağın altını kapatın.

Beyinler biraz ılındıktan sonra tencerenin üzerinde toplanan yağı kaşık yardımıyla alın. Beyinleri bıçakla minik minik doğrayın ve yaklaşık 9-10 bardak su ilave ederek tekrar ocağa alın. Üzerine tuz ekleyin.

Derin bir kabın içinde yumurta sarısı, un ve limon suyunu iyice çırpın. Karışımı 1 çay bardağı soğuk su ile harmanlayarak yavaş yavaş beynin bulunduğu tencereye ilave edin. Çorba kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.

Küçük bir tavada margarin ile pul biberli sos hazırlayın. Geriye kalan sarımsakları rendeleyip sirke ile karıştırın. Hazırladığınız pul biberli karışımı sirkeli karışıma ekleyin ve pişen çorbanın üzerine dökün. Beyin çorbası artık servis için hazır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Beyin çorbasının besleyici değeri oldukça yüksektir. Beyin, yüksek oranda protein, omega-3 yağ asitleri ve B12 vitamini içerir. Bu nedenle, beyin çorbası özellikle beyin fonksiyonlarını desteklemek ve enerji seviyelerini artırmak için faydalıdır. Ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendiren sarımsak ve antioksidan özellikleriyle bilinen limon suyu, çorbanın sağlık açısından değerini artırmaktadır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ispanak Kökü Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Kökü Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Et Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Et Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tirşik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tirşik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kelle Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kelle Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamsi Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Et Suyuna Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Et Suyuna Çorba Tarifi ve Malzemeleri