Salçalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Salçalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Domates Çorbası, özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbaları arasındadır. Leziz tadı, pratik yapılışı ve muhteşem kaşar sunumu ile sofraların gözdesi diyebiliriz. Normalde taze ya da konserve domates ile yapılan domates çorbası, domates salçası ile de aynı lezzette yapılabilir. Salçalı domates çorbasının, taze domatesten yapılan domates çorbasına göre besin değeri daha yüksektir. Çünkü taze domatesten yapılan çorba iyi pişmesi için daha çok kaynatılır, bu da besin değerinin kaybolmasına neden olabilir. Her iki çorbada da kalori oranı, diğer bazı çorba çeşitlerine göre biraz daha fazladır, çünkü un ile terbiye edilerek yapılır. Salçalı domates çorbası, pratikliği ile özellikle çalışan bayanların öncelikleri arasında yer alır. Pratik bir bilgi olarak, evde hazır tavuk suyunuz ya da tavuk suyu tabletiniz varsa, salçalı domates çorbası daha lezzetli olacaktır. Şimdi gelelim salçalı domates çorbasının yapılışına.

Salçalı Domates Çorbası Malzemeleri
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 5 su bardağı tavuk suyu ya da 1 adet hazır tablet
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Kaşar rendesi (Üzeri için)
  • Karabiber (Arzuya göre)

Salçalı Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle, çorbanın un kokmasını önlemek için un ile zeytinyağını kokusu çıkana kadar iyice kavuralım. Daha sonra domates salçasını yavaş yavaş ekleyerek kavuralım ve topaklanma olayının iyice çözülmesini sağlayalım. Yine yavaş yavaş tavuk suyunu ilave etmeye devam edelim. Tuzunu da ekleyip, beş dakika kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Pişmiş olan salçalı domates çorbasının servisini yaparken, kaseye koyduktan sonra üzerine biraz kaşar peyniri ve isteğe göre karabiber serpip servisini yapalım.

Ekstra Bilgiler

Salçalı domates çorbasını daha da lezzetlendirmek için birkaç püf noktası paylaşalım:
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  • Eğer daha yoğun bir lezzet istiyorsanız, bir miktar krema ekleyebilirsiniz.
  • Servis yaparken üzerine taze fesleğen yaprakları ekleyerek şık bir sunum elde edebilirsiniz.
  • Çorbanın yanına kıtır ekmekler hazırlayarak sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bezelye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bezelye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bebek Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Bebek Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri