Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Çorbası

Taze fasulye, genellikle yemek yapımında tercih edilse de çorbası, bu sebzeyi yemek olarak tüketmekten hoşlanmayan kişiler için alternatif bir lezzet sunar. Uzmanlar, taze fasulyenin mevsiminde mutlaka tüketilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Eğer siz de taze fasulye yemeğini sevmiyorsanız, bu sebzeyi çorba olarak tüketebilirsiniz. Taze fasulye çorbası tarifine geçmeden önce, taze fasulyenin faydalarına ve satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğine kısaca değinelim.

Fasulyenin Faydaları Nelerdir?

  • Fasulye, kalori açısından oldukça düşük bir sebzedir. Bu nedenle, zayıflamak için uygulanan diyet programlarında taze fasulyeye sıkça yer verilmektedir. Çiğ taze fasulyenin 100 gramı ortalama 31 kaloridir.
  • Taze fasulye, lif açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde sindirimi rahatlatır ve kabızlığı önler. Ayrıca kalınbağırsak kanseri riskini azaltır.
  • Yeşil taze fasulye, A vitamini açısından da oldukça zengindir. Vücut için önemli antioksidanlar olan beta-karoten, lutein ve zeaksantin yönünden zengin olduğu için sağlığı olumlu yönde destekler.
  • Göz sağlığı için oldukça önemli bir sebzedir.
  • Fazlaca B6, B1 ve C vitamini içerir. C vitamini sayesinde vücut direncini artırır ve enfeksiyonlarla mücadele etmeye yardımcı olur.
  • Taze fasulye, vücut ve zihinsel yorgunluğu giderir.
  • Gıda zehirlenmeleri sonrasında taze fasulye tüketilmesi tavsiye edilen en önemli sebzelerdendir.

Fasulye Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fasulye satın alırken bir tanesini kırarak test edebilirsiniz. Eğer çıtır çıtır bir ses geliyorsa taze demektir. Eğer bu ses gelmiyor ve fasulye esneme yapıyorsa taze değildir. Taze fasulye satın alındıktan sonra fazla bekletilmeden pişirilmelidir. Çünkü çok çabuk bir şekilde tazeliğini yitirebilir.

Fasulye Çorbası Malzemeleri

  • 1 su bardağı taze fasulye
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tane orta boy rendelenmiş domates
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • Tuz

Fasulye Çorbası Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencereye yağı ilave ederek ısıtın ve kuru soğanı yemeklik doğrayarak yağ ile iyice kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra tuz ve su ekleyerek kaynamaya bırakın. Rendelenmiş domatesi kaynayan suya ilave edin. Fasulyeleri bol suda yıkayarak 1 santimetre olacak şekilde doğrayın ve tencereye ilave edin. Yarım saat kadar pişirin.

Unu çukur bir kabın içinde yoğurt ve yumurta ile iyice çırpın. Kaynayan çorbadan birkaç kaşık alarak karışımı ılıtın ve yavaş yavaş kaynayan çorbaya ekleyin. Bu arada çorbayı bırakmadan kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynayan çorbayı 5-10 dakika kadar daha kaynatarak ocaktan alın. Tercihe göre dereotu ya da maydanoz serpiştirerek servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Türleri Nelerdir?

Çorba Türleri Nelerdir?

Kemik Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinçli Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri