Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli mercimek çorbası, Mercimek çorbasının Türk mutfağındaki yeri bellidir. Sofralarda sık sık yer almaktadır. Fakat mercimek çorbası terbiyeli bir şekilde çok daha lezzetli ve çok daha değişik bir ada sahiptir. Mercimek çorbasına farklılık katan bir unsur olan terbiyelenme işlemi çorbaya bir ayrıcalık kazandırmıştır. Terbiyeli mercimek çorbası özellikle çocuklar için reddedilemeyecek lezzetler arasında yer almaktadır. Bol içerikle hazırlanan terbiyeli mercimek çorbası çocuklara sıkça öğünlerinde verilmelidir. Oldukça besleyici ve doyurucu bir çorbadır. İçinde bulunan malzemelerin bileşimleri sonucunda besin değeri yüksek ve tadı harika bir çorba oluşmuştur. Özellikle kış aylarında sıcak sıcak içilmesi insanın çoğu zaman içini ısıtır ve enerji verir. Tüm bunların yanı sıra vücuda genel olarak fayda sağlayan bir çorbadır. Sizde mercimek çorbasında biraz olsun tat değişikliği istiyorsanız terbiyeli mercimek çorbasını mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Terbiyeli mercimek çorbası için gerekli olan malzemeler
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 tane havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz
Terbiyesi için
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 tane limon suyu
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Terbiyeli mercimek çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle mercimeği iyice duru bir su halini alana kadar yıkayın. Soğanı soyarak 4 parçaya bölün. Sonra patatesi soyarak 4-5 parçaya bölün. Havucu da 2 parçaya böldükten sonra tekrar hepsini bir sudan geçirin. Düdüklü tencereyi ocak üzerine koyun ve altını yakın. Düdüklü tencereye öncelikle mercimeği koyun üzerine malzemeler kısmında belirtilen kadar su ekleyin ve içerisine doğranan soğan, havuç ve patatesi ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Düdük sesini duyduktan 10 dakika sonra ocağın altını kapatın. Düdüklü tenceredeki malzemeler pişince karıştırıcı yardımı ile iyice ezilir. Sonra büyük delikli bir süzgeçten geçirilerek ayrı bir tencere içerisine çorba alınır. Terbiyesi için, bir kap içerisine yoğurdu, yumurta sarısını ve limonu koyarak çırpın. Sonra tencere içerisine hazırlanmış olan çorbadan birkaç kaşık alarak terbiye içerisine yavaş yavaş ekleyin. Terbiye ılıklaşınca çorba içerisine ilave edin ve mikser ile yaklaşık 3 dakika çırpın. Küçük bir tava içerisine tereyağını koyun ve eritin. Yağ eriyince salçayı ilave edin ve 1 dakika kavurun. Kuru naneyi ve kırmızı pul biberi içine ilave ederek pişmekte olan çorbanın içine ekleyin. Malzemeler kısmındaki baharatları da ekleyerek çorbanın tuzunu ayarlayın. Tüm işlemler bittikten sonra 10 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ocağın altını kapatın. Sıcak sıcak servis yapın. Terbiyeli mercimek çorbası hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beyin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dil Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dil Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yarma Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yüksük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yüksük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri