Erişte Çorbası Erişte çorbası, özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak bir çorbadır. Hem büyüklerden hem de küçüklerden tam not alabilecek özellikte olan erişte çorbasını hazırlamak da oldukça kolaydır. Hem pratik hem de ekonomik bir çorba olan erişte çorbası nasıl hazırlanır? Gelin hep birlikte inceleyelim. Erişte Çorbası Malzemeleri
Terbiyesi İçin
Üzeri İçin
Erişte Çorbası Nasıl Yapılır? 1. Uygun bir tencereye yaklaşık 5 su bardağı su ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine haşlanmış nohut ve erişteyi ilave edin. 2. Yumurta ve unu küçük bir kâsede pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Karışıma yoğurt ve bir miktar su ekleyerek tekrar homojen bir şekilde çırpın. 3. Çırptığınız terbiyeyi, ocakta kaynamakta olan çorbanın suyundan 1 kepçe kadar ilave ederek karıştırın. Yoğurtlu çorba terbiyesini kaynayan çorbaya yavaş yavaş ilave ederken, aynı zamanda çorbayı karıştırmaya devam edin. Çorba kaynayana kadar sürekli karıştırmak gerekir. Aksi halde çorba kesilebilir. 4. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyerek, çorbayı erişteler yumuşayana kadar pişirin. 5. Küçük bir sos tavasına tereyağını koyarak eritin. Eriyen yağın üzerine kırmızı pul biber ve nane ilave ederek karıştırın ve altını kapatın. Hazırlanan sosu pişen çorbanın üzerine gezdirerek dağıtılması için karıştırın. 6. Çorbanız servise hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun! Ekstra Bilgiler Erişte çorbası, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir ve özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilir. Yoğun besin değeri sayesinde hem doyurucu hem de besleyicidir. Ayrıca, erişte çorbasını farklı malzemelerle zenginleştirerek kendi damak tadınıza uygun hale getirebilirsiniz. Örneğin, çorbaya sebzeler veya baklagiller ekleyerek daha besleyici bir hale getirebilirsiniz. |