Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yayla Çorbası

Yayla çorbası, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem muhteşem tadı hem de besleyici içeriği ile misafirleriniz ve aileniz için harika bir seçenek oluşturur. Özellikle bebekler ve çocuklar için besleyici bir öğün olarak da tercih edilebilir.

Yayla Çorbasının Besin Değeri

Yayla çorbası, yoğurt, yumurta, un ve pirinç gibi temel malzemelerle hazırlanır. Bu malzemeler, çorbanın yüksek protein, kalsiyum ve karbonhidrat içeriğine sahip olmasını sağlar. Yoğurt, probiyotik özellikleri ile sindirim sistemine faydalıdır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Yayla Çorbası Malzemeleri

  • 1 tane yumurta
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 litre su
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı nane
  • Tuz

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Pirinçleri bol su altında yıkayarak süzün. Uygun bir tencereye yoğurt, un, yumurta ve yıkanmış pirinçleri ekleyin. Tüm malzemeleri tel çırpıcı ile homojen bir şekilde karıştırın. Malzemeler karıştıktan sonra yavaş yavaş su ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Çorbayı orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve pirinçler tamamen yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Bu aşamada çorbanın homojen bir kıvam alması için arada bir karıştırmayı ihmal etmeyin.

Ufak bir tavada tereyağını eritin. Eriyen yağın içine nane ekleyin ve kızdırdıktan sonra çorbanın üzerine dökün. Çorbayı iyice karıştırarak naneli tereyağının her yere dağılmasını sağlayın. Servis yapmadan önce çorbanın tuzunu ayarlayın.

Yayla Çorbası Püf Noktaları

  • Yoğurdun kesilmesini önlemek için çorbayı kısık ateşte pişirin ve sürekli karıştırın.
  • Çorbanın tuzunu pişirme işleminin sonunda ekleyin, aksi takdirde yoğurt kesilebilir.
  • Çorba piştikten sonra kapağını kapatmayın, bu buharın dışarı çıkmasını ve yoğurdun kesilmesini engeller.

Ekstra Bilgiler

Yayla çorbası, dilerseniz üzerine kırmızı biber veya pul biber ekleyerek de servis edilebilir. Ayrıca, çorbaya ekleyeceğiniz birkaç damla limon suyu, lezzetini artıracaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Erzincan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erzincan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Saray Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Saray Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çorba Türleri Nelerdir?

Çorba Türleri Nelerdir?

Güncel

Arabaşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arabaşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri