Ezogelin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Ezogelin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ezogelin çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez ve besleyici çorbalarından biridir. Bu çorba, hem doyurucu hem de lezzetlidir. Hazırlanışı oldukça kolay olan Ezogelin çorbası, mutfaklarda her zaman bulunabilecek malzemelerle yapılarak davet sofralarınızın baş tacı olabilir.

Ezogelin Çorbası Malzemeleri

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 su bardağı su
  • Tuz

Meyanesi İçin

  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 kahve kaşığı kuru nane
  • 1 kahve kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su

Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

Soğanı ve sarımsağı incecik doğrayın ve tereyağını uygun bir tencereye alarak soğan ve sarımsağı kavurun. Mercimeği, pirinci ve bulguru bol su ile iyice yıkayın. Yıkadığınız malzemeleri kavrulan soğanın üzerine ilave edin ve 1-2 dakika kavurun. Kavrulan malzemelere tuz ve 7 su bardağı su ekleyerek malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Farklı bir tencerenin içine sıvı yağı ilave edin. Isınan yağa unu dahil ederek unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kavrulan una domates salçasını ilave ederek 1-2 dakika beraber kavurun. Çorbanın baharatlarını teker teker ekleyin ve karıştırın. Çorbanın kıvamına göre 2 su bardağı kadar daha sıcak su ilave edin ve pürüzsüz bir hal alması için kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.

Diğer tencerede pişen malzemeleri suyu ile birlikte un kavurduğunuz tencereye dökün ve kaynayıncaya kadar yine karıştırın. Çorba 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Tercihen çorbanın üzerine yağda kızdırılmış nane ve kırmızı pul biber dökülebilir. Ezogelin çorbası servis için hazır.

Ekstra Bilgiler

Ezogelin çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde iç ısıtan ve besleyici bir seçenektir. İçerdiği mercimek, bulgur ve pirinç sayesinde protein ve lif açısından zengin bir çorbadır. Ayrıca, yapımında kullanılan soğan ve sarımsak sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahiptir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mısır Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahana Diyeti Çorbası

Lahana Diyeti Çorbası

Buğday Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Brokoli Çorbası

Bebekler İçin Brokoli Çorbası

Çorba Kalori?

Çorba Kalori?