Pancar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Pancar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Çorbası

Pancar çorbası, sağlığını önemseyenler için ideal bir çorba tarifidir. Pancar, içeriğinde A, B, C ve P vitaminlerini barındıran, sağlığa sayısız faydası olan bir sebzedir. Bu sebzenin faydalarından, kendinize ve sevdiklerinize çorba yaparak yararlanabilirsiniz. Pancar çorbası tarifine geçmeden önce, pancarın faydalarından bahsedelim.

Pancarın Faydaları Nelerdir?

  • İştah açıcı bir özelliği vardır ve hazmı kolaylaştırır.
  • Mide ve bağırsakları güçlendirir.
  • Midede oluşan ağrı ve ekşimeyi hafifletir.
  • İdrar söktürücü ve kabızlık giderici bir etkisi vardır.
  • Diyabet hastalığı ve vereme karşı koruyucudur.
  • Böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar.
  • Anemi hastalığına karşı iyi gelir.
  • Karaciğerin daha düzenli çalışmasına yardımcı olur.
  • Kırmızı pancarın suyu, kanser hastalığına karşı vücudu korur.
  • Yüksek tansiyonun düşmesini sağlayan bir etkiye sahiptir.

Pancar, yemek, salata, turşu ve çorba olarak çeşitli şekillerde hazırlanarak tüketilebilen bir sebzedir. Ayrıca tedavi edici bir özelliği olduğu için özellikle böbrek kumlarının dökülmesinde kullanılır. Pancar suyu ise sarılık hastalığında alternatif tedavi olarak tercih edilmektedir.

Pancar Çorbası Malzemeleri

  • 2 tane orta büyüklükte pancar
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Tuz ve yeteri kadar su

Pancar Çorbası Nasıl Yapılır?

Pancar çorbasına sebzeleri bol su ile yıkadıktan sonra, her birini istediğimiz boyutlarda doğrayarak başlıyoruz. Çorbayı pişireceğimiz tencereye sıvı yağı ekleyerek ısıtıyoruz. Isınan yağın üzerine doğradığımız sebzeleri atarak 3-4 dakika kadar soteliyoruz.

Sebzeler kokmaya başladığında ve pancarın rengi diğer sebzelere geçtiğinde, 1,5 litre kadar su ilave ederek, orta hararetli ısıda sebzeleri pişmeye bırakıyoruz. Pancar ve havuç piştiğinde, çorbamızın tuzunu ayarlıyoruz. Pişen sebzeleri suyu ile blenderden geçiriyoruz. Çorbamız pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra tekrar ocağa alarak 15 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatıyoruz. Vitamin deposu olan pancar çorbamız, servis için hazır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Pancar çorbasını daha da zenginleştirmek isterseniz, çorbaya krema ekleyebilirsiniz. Ayrıca, çorbayı limon suyu ile tatlandırarak ferahlatıcı bir lezzet elde edebilirsiniz. Pancar çorbası, soğuk kış günlerinde vücudunuzu ısıtacak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Pancar çorbasını, yanında tam buğday ekmeği ile servis ederek sağlıklı bir öğün oluşturabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni