Çorba terbiyesi, hazırlanan çorbaların lezzetini ve kıvamını arttırmak için bazen terbiye gerekebilir. Mis kokulu bir çorba ve içildiği zaman damakta kalan harika aroma için terbiye hazırlamanın püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Çorbanın terbiyesi dikkatlice yapılır ise çorba sevmeyen biri bile çorbayı zevkle tüketebilir. Çünkü terbiye hazırlanan çorbanın tadını ve kıvamını destekler. Çorba terbiyesi farklı şekillerde yapılabilir. Sizin için hazırladığımız farklı terbiye çeşitlerinden yararlanarak sizde çorbalarınızın kıvamını ve tadını rahatlıkla destekleyebilir ve harika çorbalar hazırlayabilirsiniz.
Çorba Terbiyeleri
Sütlü Çorba Terbiyesi
Sütlü Çorba Terbiyesi Malzemeleri
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı süt
Sütlü Çorba Terbiyesi Hazırlanışı
Uygun bir kâsenin içine ilk olarak yumurta sarısı alınarak çatal ile iyice çırpılır ve üzerine süt ilave edilerek çırpılmaya deva edilir. Hazırlanan çorbanın suyundan bir kaşık yardımı ile terbiyeye eklenerek çırpma işlemine devam edilir ve yavaş yavaş ocakta pişen çorbaya eklenir. Terbiye eklendikten sonra çorba 5 dakika kadar karıştırılarak kaynatılır ve ocağın altı kapatılır. Terbiye ilave edilirken dikkat edilmesi gereken püf nokta, çorbanın fazla yüksek ısıda kaynatılmaması ve sürekli karıştırılmasıdır. Eğer terbiye eklendikten sonra karıştırılmaz ise karışım topaklanabilir.
Yoğurtlu Çorba Terbiyesi
Yoğurtlu Çorba Terbiyesi Malzemeleri
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 tane yumurta sarısı
Yoğurtlu Çorba Terbiyesi Hazırlanışı
Çukur bir kâsenin içine tüm malzemeler alınarak homojen bir şekilde çatal ile çırpılır. Ocakta kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave edilir ve aynı zamanda yoğurdun kesilmemesi için çorba kaynayıncaya kadar karıştırılır. Çorbaya terbiye eklendikten sonra 4-5 dakika daha kaynaması yeterli olur.
Limonlu Çorba Terbiyesi
Limonlu Çorba Terbiyesi Malzemeleri
- 1 adet limon suyu
- 1 adet yumurta sarısı
Limonlu Çorba Terbiyesi Hazırlanışı
Çukur bir kâsenin içine limon suyu ve yumurta sarısı konularak iyice çırpılır. Homojen bir şekilde çırpılan malzemeler kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş eklenir ve karıştırılır. Limon terbiyesi daha çok taneli çorbalar için uygundur. Çorbanın hem kıvamını arttırır hem de tadını arttırarak lezzet katar.
Sirkeli Ve Sarımsaklı Çorba Terbiyesi
Sirkeli Ve Sarımsaklı Çorba Terbiyesi Malzemeleri
- Yarım çay bardağı sirke
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 adet yumurta sarısı
Sirkeli Sarımsak Terbiyesi Hazırlanışı
Malzemeler bir kâsenin içinde iyice çırpılır. Ocakta kaynayan çorbanın altı kısılır ve terbiye yavaş yavaş çorbaya eklenerek karıştırılır. Terbiye eklendikten sonra çorba bir iki taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır. Sirkeli sarımsaklı terbiye işkembe ve paça çorbası için uygun bir terbiyedir. Malzeme listesine ilave olarak limon da eklenebilir.
Unlu Çorba Terbiyesi
Unlu Çorba Terbiyesi Malzemeleri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
Unlu Çorba Terbiyesi Hazırlanışı
Tereyağı ufak bir tavaya alınarak eritilir. Eriyen yağın üzerine un ilave edilerek unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Ocakta kaynayan çorbanın altı kısılır ve çorbadan bir kepçe alınarak terbiyeye eklenip karıştırılır. Pütürsüz bir hale gelen terbiye yavaşça çorbaya ilave edilir ve çorba 2-3 dakika kadar daha kaynatılarak altı kapatılır.