Çorba Terbiyesi Çorba terbiyesi, çorbaların lezzetini ve kıvamını arttırmak için kullanılan bir tekniktir. Mis kokulu bir çorba ve içildiğinde damakta kalan harika bir aroma için terbiye hazırlamanın püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Çorbanın terbiyesi dikkatlice yapılırsa, çorba sevmeyen biri bile çorbayı zevkle tüketebilir. Terbiye, hazırlanan çorbanın tadını ve kıvamını destekler. Çorba terbiyesi farklı şekillerde yapılabilir. Bu makalede, çorbalarınızın kıvamını ve tadını mükemmelleştirebileceğiniz farklı terbiye çeşitlerini ve bu terbiyelerin nasıl hazırlanacağını bulabilirsiniz. Çorba Terbiyeleri Sütlü Çorba Terbiyesi Sütlü Çorba Terbiyesi Malzemeleri
Sütlü Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır? Uygun bir kasenin içine ilk olarak yumurta sarısı alınır ve çatal ile iyice çırpılır. Üzerine süt ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. Hazırlanan çorbanın suyundan bir kaşık yardımı ile terbiyeye eklenerek çırpma işlemine devam edilir ve yavaş yavaş ocakta pişen çorbaya eklenir. Terbiye eklendikten sonra çorba 5 dakika kadar karıştırılarak kaynatılır ve ocağın altı kapatılır. Terbiye ilave edilirken dikkat edilmesi gereken püf nokta, çorbanın fazla yüksek ısıda kaynatılmaması ve sürekli karıştırılmasıdır. Eğer terbiye eklendikten sonra karıştırılmazsa karışım topaklanabilir. Yoğurtlu Çorba Terbiyesi Yoğurtlu Çorba Terbiyesi Malzemeleri
Yoğurtlu Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır? Çukur bir kasenin içine tüm malzemeler alınarak homojen bir şekilde çatal ile çırpılır. Ocakta kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave edilir ve aynı zamanda yoğurdun kesilmemesi için çorba kaynayıncaya kadar karıştırılır. Çorbaya terbiye eklendikten sonra 4-5 dakika daha kaynaması yeterlidir. Limonlu Çorba Terbiyesi Limonlu Çorba Terbiyesi Malzemeleri
Limonlu Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır? Çukur bir kasenin içine limon suyu ve yumurta sarısı konularak iyice çırpılır. Homojen bir şekilde çırpılan malzemeler kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş eklenir ve karıştırılır. Limon terbiyesi daha çok taneli çorbalar için uygundur. Çorbanın hem kıvamını arttırır hem de tadına lezzet katar. Sirkeli ve Sarımsaklı Çorba Terbiyesi Sirkeli ve Sarımsaklı Çorba Terbiyesi Malzemeleri
Sirkeli ve Sarımsaklı Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır? Malzemeler bir kasenin içinde iyice çırpılır. Ocakta kaynayan çorbanın altı kısılır ve terbiye yavaş yavaş çorbaya eklenerek karıştırılır. Terbiye eklendikten sonra çorba bir iki taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır. Sirkeli ve sarımsaklı terbiye işkembe ve paça çorbası için uygun bir terbiyedir. Malzeme listesine ilave olarak limon da eklenebilir. Unlu Çorba Terbiyesi Unlu Çorba Terbiyesi Malzemeleri
Unlu Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır? Tereyağı ufak bir tavaya alınarak eritilir. Eriyen yağın üzerine un ilave edilerek unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Ocakta kaynayan çorbanın altı kısılır ve çorbadan bir kepçe alınarak terbiyeye eklenip karıştırılır. Pütürsüz bir hale gelen terbiye yavaşça çorbaya ilave edilir ve çorba 2-3 dakika kadar daha kaynatılarak altı kapatılır. Ekstra Bilgiler Çorba terbiyelerinin lezzetini ve kıvamını artırmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekmektedir:
|