Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası, Geleneksel Türk Mutfağının olmazsa olması mercimek çorbası birçok kültüre ev sahipliği etmiş ve yediden yetmişe her kesimin bugüne kadar beğenisini kazanmıştır. Mercimek çorbamızın tarifine bakacak olacak çok eskilere dayanan ve anneanne ve babaannemizden bize miras kalan en derin yemek tarifidir. Kırmızı, sarı, yeşil, kara mercimek olmak üzere dört çeşit seçeneği ile bize çorba yapma imkânı sunmuştur.

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Malzemeleri
  • Yarım kilo kırmızı mercimek
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı et suyu
  • 4 diş sarımsak
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı nane
  • Bir çay kaşığı karabiber
Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbasını hazırlarken öncelikle düdüklü tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyup biraz kızarttıktan sonra üzerine soğanları ve sarımsakları küp-küp yemeklik doğrayın. Daha sonra hafif kızarana kadar karıştırın. Sürekli kontrol ederek karıştırın yoksa soğanlar dibini tutar. Daha sonra domates salçasını ve biber salçasını ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra kırmızı mercimekleri ayıklayıp musluğun altına tutup yıkayın. Daha sonra süzgeç ile süzdükten sonra düdüklü tencerenin içine atın. Biraz kavurduktan sonra et sularını içine atıp iyice harmanlayın. Daha sonra sıcak suyunu ekleyin ve suyu kaynamaya başlayınca düdüklü tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını kısın. Yaklaşık olarak 50 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için yemeğin kokusu çıkınca ve düdüklü tencere ses çıkarınca ocağın altını kapatın ve düdüklü tencerenin havası ininceye kadar bekleyin. Daha sonra buharı inince kapağı açıp kontrol edin. Pişmemiş ise tekrar ocağa alın ancak bu defa kapağını kapatmadan pişirmeye karıştırarak devam edin. Daha sonra sos tenceresinde tereyağını ve biraz sıvı yağ ekleyerek kızartın ve üzerine pul biber, nane, karabiber, tuz ekleyerek çorbayı servis edeceğiniz kâseye döktükten sonra üzerine sosunu gezdirip sunumunu tamamlayıp sofranıza indirin. Mutlaka sıcak servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Lahana Diyeti Çorbası

Lahana Diyeti Çorbası

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Topalak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Topalak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Toyga Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Toyga Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çorba Kaç Kalori? Çorbaların Kalori Hesabı

Çorba Kaç Kalori? Çorbaların Kalori Hesabı

Güncel

Ovmaç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ovmaç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri