Maraş Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Maraş Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Maraş tarhana çorbası, Bildiğimiz diğer tarhana çorbalarından çok farklı olan Maraş tarhana çorbası adından da anlaşılacağı gibi Maraş yöresine ait bir çorbadır. Maraş tarhana çorbası hem hazırlanış hem de pişirme farklılığı gösterir. Maraş tarhanası incecik kıtır kıtır yaprak şeklindedir. Maraş tarhanası kışın uzun gecelerinde çayın yanında kuru yemişle birlikte çerez niyetine kuru olarak da tüketilir. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Maraş tarhana çorbası et suyu ile pişirilir. Bu nedenle de besleyiciliği çok fazladır. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, sizi hastalıklardan koruyacak ve vücut direncini artıracaktır. Maraş tarhanası yaz sonlarında meşakkatli bir şekilde hazırlanıp kışın tüketilmek üzere saklanır. Yapma şansınız yoksa üzülmeyin. Bu günümüzde bir sektör haline gelmiştir. Zahirecilerde ve marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Sizde Maraş tarhana çorbası yapıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Sıcak bir kâse Maraş tarhana çorbası yapıp hasta ziyaretine gidebilirsiniz. Yapım aşaması çok kolaydır. Çocuklu ev hanımlarının ve çalışan bayanların kolaylıkla yapabileceği vakit gerektirmeden ulaşabilecekleri bu tarife eminim sizde bayılacaksınız. Yapmanız gereken maraş tarhanası temin etmektir. Maraş tarhana çorbası için bilgiden sonra sanırım yapım aşamasına geçebiliriz.

Maraş tarhana çorbası için gerekli malzemeler
  • 1 Litre et suyu,
  • Maraş tarhanası,
  • 3 yemek kaşığı tereyağı,
  • Kuru nane,
  • Tuz ve su.
Maraş tarhana çorbası nasıl yapılır?

Bu çorbada farklı olarak Maraş tarhana yapraklarını bir gün önceden ya da en az 2 saat önceden üzerini kapatacak kadar su koyup yumuşatmak gerekir. Maraş tarhana çorbası pişirme usulü böyledir. Islattığınız yumuşayan tarhanaları üzerine et suyunu ilave edin ve pişirin. Yumuşayan ve özleşen Maraş tarhana çorbasını arzuya göre el blenderı ile edebilirsiniz. Aslı ezilmeyen taneli olandır. Küçük bir tavanın içine tereyağını koyup eritin. Üzerine arzuya göre nane ilave edin ve pişirin. Bu sosu tencerede bulunan Maraş tarhana çorbasına ekleyin. Tuz kısmına gelince Maraş tarhanası uzun kış aylarında tazeliğini koruyup bozulmasın diye içerisine bir miktar tuz olur. Bu nedenle çorbanın tadına bakmadan tuz ilave etmeyin. Sıcak servis ediniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ispanak Başı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Başı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Maraş Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Maraş Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Kesme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kesme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

1 Kâse Tarhana Çorbası Kaç Kalori?

1 Kâse Tarhana Çorbası Kaç Kalori?

Güncel

Lebeniye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lebeniye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Unlu Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri