Yüzük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Yüzük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yüzük Çorbası

Yüzük çorbası, Akdeniz yöresine ait geleneksel bir çorba çeşididir. Bu çorba, özellikle özel günlerde hazırlanan ve tüketilen bir lezzettir. Yapımı biraz zahmetli olsa da, sunduğu eşsiz tat uğraşmaya değerdir.

Yüzük Çorbası Malzemeleri

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 kahve kaşığı tuz
  • 1 tane yumurta
  • 1 kahve kaşığı şeker

İç Malzemeleri:

  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 kahve kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz

Çorbası için:

  • 1 çorba kaşığı sumak
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 150 gram haşlanmış et
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası

Yüzük Çorbası Nasıl Yapılır?

Hamurun Hazırlanması:

Çukur bir kabın içine un, tuz ve toz şekeri ekleyin. Malzemeleri karıştırıp ortasını havuz şeklinde açın ve yumurtayı kırın. Elinizle yumurtayı una yedirerek, yavaş yavaş su ilave edin (1-1,5 su bardağı su hamur için yeterli olacaktır) ve sertçe bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika kadar yoğurarak özleştirin. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez kapatarak yarım saat kadar dinlendirin.

İç Malzemenin Hazırlanması:

Kıymayı çukur bir kabın içine alın. Üzerine baharatları, tuzu ve incecik kıydığınız kuru soğanı ekleyerek karıştırın.

Çorbanın Hazırlanması:

Dinlenmeye bıraktığınız hamuru ufak bezelere bölün. Her bir bezeyi mutfak tezgâhında ince olacak şekilde açın. Açtığınız yufkayı birer santimlik karelere kesin. Her bir kareye hazırladığınız kıymalı içten koyarak dört bir ucundan birleştirin.

Büyük bir tencereye sıvı yağı alarak ısıtın. Isınan yağın üzerine yemeklik şekilde doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Kavrulan soğanın üzerine domates ve biber salçasını ekleyin ve iki dakika kadar daha kavurun. Daha sonra haşlanmış ve ufak parçalara bölünmüş et parçalarını ve haşlanmış nohudu ekleyerek bir iki dakika daha kavurun. Kavrulan malzemelerin üzerine 5 su bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra sumak ekleyin. Malzemeler ile suyu ortalama 25-30 dakika kaynatın.

Daha sonra önceden hazırladığınız mantıları suyun içine atarak 10-15 dakika daha kaynatın. Mantılar haşlandığı zaman suyun üzerine çıkacaktır. Mantılar suyun üzerine çıktığı zaman çorbanın altını kapatabilirsiniz. Yüzük çorbası servis için hazırdır. Çorbayı servis yaparken üzerini kuru nane ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Alişan

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Bu çorbayı yaparken hamurun sert olması gerektiğini söylüyorsunuz, ama ben hamuru yoğurduğumda hep yumuşak kalıyor. Acaba nerede yanlış yapıyorum?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Alişan Bey, hamurun sert olması için unu biraz daha fazla kullanabilirsiniz. Ayrıca hamuru yoğururken su miktarını kontrollü bir şekilde eklemeniz önemli. Unun cinsine göre su miktarı değişebilir, bu nedenle suyu azar azar ekleyerek yoğurmanızda fayda var. Hamuru yoğururken yeterince dinlendirdiğinizden de emin olun. Bu şekilde daha sert bir hamur elde edebilirsiniz. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kemik Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Günün Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Günün Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Topalak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Topalak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Kalori?

Çorba Kalori?

Çorba Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri