Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli işkembe çorbası, çoğu kişinin sabah kahvaltısında ya da gece yarısı aklına düşen harika bir çorba çeşididir. İşkembe herkes tarafından tercih edilen bir çorba çeşidi değildir. Ancak işkembe çorbasından vazgeçemeyenlerin sayısı da oldukça fazladır. Bol sarımsak, limon suyu ve sirke ile servis edildiğinde tadına doyum olmayacak türden bir çorba olarak afiyetle tüketilebilir.

Terbiyeli İşkembe Çorbası Malzemeleri
  • Yarım kilo işkembe
  • Su ve tuz
  • Terbiyesi İçin
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 tane limon suyu
  • 1 kase yoğurt
  • Üzeri İçin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Sosu İçin
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 3-4 diş sarımsak
Terbiyeli İşkembe Çorbası Yapılışı

İşkembeyi su dolu bir kabın içine alarak yarım saat kadar bekletin. Ardından çeşmeden akan bol su ile işkembeyi birkaç defa yıkayın. Yıkadığınız işkembeyi düdüklü tencereye alın ve üzerini geçecek şekilde su ilave ederek 40 dakika kadar haşlayın. Haşlanan işkembeyi suyun içinden çıkararak ufak ufak doğrayın.

Çorbanın terbiyesi için, yoğurt, yumurta, un ve limon suyunu çukur bir kabın içine ekleyerek homojen bir şekilde çırpın. İşkembenin suyundan 1 kepçe kadar terbiyeye ilave ederek, terbiyeyi ılıtın. İşkembe tenceresini tekrar ocağa alın, doğradığınız işkembeleri ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynayan çorbaya hazırladığınız terbiyeyi yavaş bir şekilde ilave edin. Aynı zamanda devamlı karıştırın ki çorba kesilmesin. Çorbanın kıvamı yoğunlaşana kadar kaynatın.

Tereyağını tavada eriterek üzerine kırmızı pul biber ekleyip kızdırın. Hazırlanan sosu kaynayan çorbanın üzerine dökün. Sarımsakları ufak bir kaseye rendeleyin, üzerine 1 kahve fincanı sirkeyi ekleyin. Sirkeli sosu tercihe göre çorbanın üzerine dökebileceğiniz gibi, isterseniz çorbanın yanında servise sunabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

İşkembe çorbasının lezzetini artırmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. İşkembeyi haşlarken defne yaprağı ve karabiber ekleyerek daha aromatik bir tat elde edebilirsiniz. Ayrıca, çorbanın terbiyesini hazırlarken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin; bu, çorbanın kesilmesini önler.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Topalak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Topalak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bebekler İçin Balkabağı Çorbası

Bebekler İçin Balkabağı Çorbası

Güncel

Değişik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Et Suyuna Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Et Suyuna Çorba Tarifi ve Malzemeleri