Balkabağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Balkabağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Çorbasının Faydaları

Balkabağı çorbası, farklı lezzetler denemekten hoşlanıyorsanız tam size göre bir çorba tarifidir. Balkabağını tatlı olarak tüketmeyi sevmeyenler, ancak faydalarından yararlanmak isteyenler için balkabağı çorbası farklı ve vazgeçilmez bir alternatif olabilir. Çocuklar için de gönül rahatlığı ile hazırlanarak ek besin olarak verilebilir. Balkabağı, çorba, tatlı ve reçel gibi birçok farklı yöntemlerde hazırlanarak tüketilebilir.

Balkabağı çorbası tarifine geçmeden önce balkabağının faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Balkabağı, kandaki yağ oranını düşüren bir bitkidir.
  • İçerisinde bulunan beta karoten sayesinde vücutta temizleyici bir özellik sağlar.
  • Bağışıklık sistemini ve vücudu kansere karşı koruyucu bir özelliği vardır.
  • Balkabağı, mineral yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.
  • Özellikle çocukların kemik gelişimine katkıda bulunur.
  • Lifli yapısı sayesinde kabızlığı önler.
  • Hemoroid hastaları için mucizevi bir bitkidir.
  • Düzenli tüketildiği takdirde kilo kontrolünde önemli yer tutar.

Balkabağı Çorbası Malzemeleri

  • 2 dilim balkabağı
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tane orta boy patates
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı tavuk ya da et suyu
  • 5-6 su bardağı kaynamış su
  • Tuz, karabiber
  • Maydanoz (ince kıyılmış)

Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır?

Balkabağı çorbamız için, balkabağını, patatesi, soğanı ve havucu ufak ufak doğrayarak, sıvıyağ ilave ettiğimiz tencereye alıyoruz. Orta hararetli ısıda sebzeler yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Soğanımız tamamen kavrulduktan ve yumuşadıktan sonra tavuk suyumuzu sebzelerimizin üzerine ilave ediyoruz. Çorbamızın tuzunu ve baharatını da ekleyerek tatlandırıyoruz.

Çorba malzemelerimiz tamamen yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Tüm malzemelerimiz eşit şekilde yumuşadıktan sonra çorbamızı blenderden geçirerek 3-4 dakika kadar daha kaynatıyoruz. Eğer çorbamıza eklediğimiz su az gelmiş ve çorbamız koyu olmuşsa bir miktar daha sıcak su ilave ederek kıvamını açabiliriz. Çorbamız bu aşamadan sonra servise hazırdır. Servis tabaklarına alarak üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirelim ve sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lebeniye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lebeniye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köfteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri