Ispanak Başı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Ispanak Başı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Başı Çorbası, Kış aylarına yaklaştığımız bu soğuk günlerde birçok hastalıktan vücudumuzu korumak için en etkili yöntem birçok vitamin içeren çorbalardan tüketmektir. Bu nedenle, bugün akşam yemeğine ne pişirsem diye düşünenler için muhteşem bir demir deposu olan ıspanak başı çorbası iyi bir fikir olabilir. İçerisinde bir de faydaları saymakla bitmeyecek olan nohut ve yeşil mercimek gibi baklagiller ilave edildiğinde ortaya harika ve şahane lezzete sahip bir çorba çeşidi çıkıyor. Ayrıca derin dondurucuda haşlanmış yeşil mercimek ve nohudunuz hazırsa bu çorbayı yapmak sizin için oldukça kolay olacak. Bugünkü menünüzde klasik çorbalar dışında ıspanağın kök kısımlarından yapılan ve ıspanak kadar lezzetli olan ıspanak başı çorbasını denemeye ne dersiniz?

Ispanak başı çorbası malzemeleri
  • 1 kg ayıklanmış ıspanak kökleri
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limon suyu
  • 5 su bardağı kaynamış su
Ispanak başı çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle yeşil mercimeği yıkadıktan sonra bir tencere içerisine alın ve üzerine 5 su bardağı kadar kaynamış suyu ilave edip hafif ateşte pişirdikten sonra içerisine nohutları ekleyin ve çorbanın suyu kaynarken bu arada soğan ve sarımsağın kabuğunu soyup ince ince doğrayın. Aynı şekilde ıspanak başlarını da iyice yıkayıp doğradıktan sonra ayrı bir tavanın içerisinde zeytinyağı ile doğranmış soğan ve sarımsakları hafif pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra ıspanak başlarını da ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra domates ve biber salçasını limon suyunu, karabiberi ve çorbanın tuzunu da ilave edip salçanın kokusu gidene kadar hafif kavurduktan sonra tavanın altını kapatın ve tencerede kaynamakta olan çorbanın üzerine kavurduğunuz malzemeleri ekleyin. Ispanak başı çorbasını bu şekilde 10 dakika daha kaynattıktan sonra çorbanızı servis kaselerine alarak sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zayıflatan Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Zayıflatan Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Misket Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Misket Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fransız Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fransız Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

1 Kâse Tarhana Çorbası Kaç Kalori?

1 Kâse Tarhana Çorbası Kaç Kalori?

Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Maş Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Maş Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Antep Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Türleri Nelerdir?

Çorba Türleri Nelerdir?