Ovmaç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Ovmaç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ovmaç çorbası, Rumeli'ye ait bir çorba türüdür ve Türkiye'nin birçok farklı yerinde, özellikle Bilecik, Zonguldak, Edirne, Denizli ve Bursa gibi şehirlerde çeşitli isimlerle ve yapım farklarıyla bilinir. Ovmaç, un ve su ile yoğurulan hamurun avuç içinde ovalanarak ufak parçalar haline getirilmesiyle elde edilir. Bu çorba, kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz ve tadına doyamayacağınız bir lezzettir. Müthiş lezzetiyle favori çorbalarınızdan biri olmaya adaydır.

Ovmaç Çorbası Malzemeleri

Hamuru İçin
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
Terbiyesi İçin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 5 su bardağı su ya da et suyu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Nane, kırmızı pul biber
Ovmaç Çorbası Nasıl Yapılır?

Ovmaç çorbasının hamuru için, unu yoğurma kabına alarak üzerine su ve tuzu ilave edin. Katı bir hamur yoğurun. Hamurdan nohuttan daha küçük parçalar koparıp un serpilmiş bir tepsiye atın. Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın.

Çorbayı pişireceğiniz tencereye 5 su bardağı su ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Hazırladığınız hamurları su kaynadıktan sonra tencereye ilave edin. Hamurlar kaynayarak suyun üzerine çıkmaya başladığında, 10 dakika kadar daha kaynatın. Ardından ocağın altını kapatın.

Çorbanın terbiyesi için, yoğurt, un ve yumurta sarısını derin bir kabın içine alarak pürüzsüz olana kadar çırpın. Çorbanın suyundan bir miktar alarak terbiyeyi ılıtın ve yavaş yavaş çorbaya ilave edin.

Tencereyi tekrar ocağa alarak kaynayana kadar sürekli karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra kısık ateşte 6-7 dakika kadar daha kaynatın. Tereyağını uygun bir tavada kızdırarak üzerine pul biber ve nane ekleyin. Kızgın yağı kaynayan çorbaya ilave ederek karıştırın. Ovmaç çorbası servis için hazır. Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sarımsaklı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Başı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Başı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri