Soğan ÇorbasıSoğan çorbası, ilk bakışta tuhaf bir fikir gibi gelebilir; ancak tadına baktığınızda bu çorbanın ne kadar lezzetli ve doyurucu olduğunu göreceksiniz. Sebze çorbası olarak da sınıflandırılan soğan çorbası, besleyici değeri ve zengin vitamin içeriği ile hem sizin hem de sevdiklerinizin sağlığına katkı sağlayacak harika bir seçenektir. Soğan çorbası tarifine geçmeden önce, soğanın sağlığımıza olan faydalarını kısaca inceleyelim. Soğanın Sağlığa Faydaları Nelerdir?
Soğan Çorbası Malzemeleri
Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?Soğan çorbası yapımına, soğanı orta kısmından ikiye bölerek başlayın. Böldüğünüz soğanı halka şeklinde ince ince doğrayın. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyerek ısıtın. Isınan yağa doğradığınız soğanları ekleyip kavurun. Soğanların yanmamasına özen gösterin. Kavrulduktan sonra üzerine unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavurun. Un ve soğan kavrulurken ocağın altını açın. Karışım iyice kavrulduktan sonra ısıttığınız tavuk suyunu tencereye dökün ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Bu aşamada ocağın altını kısın. Çorba 5 dakika kadar kaynadıktan sonra tuzu ve karabiberi ekleyip çorbanın altını kapatın. Soğan çorbası servis için hazırdır. Kroton ekmek ile şık bir şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Soğan çorbasını denerken, soğanları kavurma aşamasında yanmalarını nasıl önleyebilirim? Bir de, tavuk suyu ekledikten sonra çorbanın topaklanmaması için ne yapmalıyım?
Cevap yazSoğanların Kavrulmasını Önlemek İçin
Soğanları kavururken yanmalarını önlemek için birkaç ipucu uygulayabilirsiniz. Öncelikle, soğanları düşük ateşte kavurmayı deneyin; bu, yanma riskini azaltır. Ayrıca, soğanları eklemeden önce tavada yeterince yağ olduğundan emin olun. Eğer soğanlar fazla kurursa, arada bir biraz su veya tavuk suyu ekleyerek kavurmaya devam edebilirsiniz.
Çorbanın Topaklanmaması İçin
Tavuk suyu ekledikten sonra çorbanızın topaklanmaması için, sıvıyı eklerken yavaşça ve sürekli karıştırmak oldukça önemlidir. Ayrıca, tavuk suyunu eklemeden önce, soğuk su kullanarak soğanları ve diğer malzemeleri karıştırıp ısıtmak, topaklanmayı önleyebilir. Tavuk suyunu eklemeye başlamadan önce, çorbanızın sıcak olduğundan emin olun. Bu, malzemelerin daha homojen bir şekilde karışmasına yardımcı olacaktır.