Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Un Çorbası, Türk mutfağının zengin çorba çeşitlerinden biridir. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu çorba, özellikle çocuklar için sağlıklı bir seçenek sunar. Kolay hazırlanan bu tarif, soğuk kış günlerinde sıcacık bir başlangıç olarak sofralarınızı süsleyecek.
Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
09 Eylül 2024

Sütlü Un Çorbası


Bilindiği gibi Türk mutfağı çorba çeşitleri açısından oldukça zengindir ve ana yemeklerden önce birçok sofrada mutlaka çorbaya yer verilir. Bu nedenle birçok çorba tarifini öğrenmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Bugün sizlere, pek fazla kişinin henüz tatmadığı oldukça farklı ve leziz bir çorba tarifi paylaşacağım: Sütlü Un Çorbası.

Bu şahane çorba tarifi, oldukça besleyici olması bakımından çocuklarınız için de faydalı bir seçenek olacaktır. Sütlü Un Çorbası, son zamanlarda yediğiniz en güzel çorba tarifi olacak. Hem yapılışı oldukça kolay hem de lezzetli olan bu çorba tarifini denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Sütlü Un Çorbası İçin Malzemeler


  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu İçin


  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

Sütlü Un Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve yağı ısıtın. Isınan yağın içerisine unu ekleyip, unun hafif rengi değişene kadar kavurun. Daha sonra kavrulmuş unun üzerine 4 su bardağı soğuk su ve sütü ekleyin. Çorbanın pütürlü olmaması için çırpma teli ile kaynayana kadar sürekli karıştırın.

Çorba kaynadıktan sonra tencerenin altını kısık ateşe ayarlayın ve çorbanın et suyunu ve tuzunu ekleyip bu şekilde yaklaşık 5 dakika kadar kaynatın. Çorba kaynarken, bu arada bir tavada tereyağını eritin ve üzerine pul biberi ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra tavanın altını kapatın.

Hazır olan sütlü un çorbasını ocaktan alın ve kaselere paylaştırdığınız çorbaların üzerine hazırladığınız tereyağlı sostan gezdirerek sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Gökçe 03 Ağustos 2024 Cumartesi

Bu tarifte unun pütürlü olmaması için ne yapmam gerektiğini tam olarak anlayamadım. Çorbanın kıvamı nasıl olmalı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Gökçe,

Unun pütürlü olmaması için unu eklerken dikkat etmen gereken birkaç önemli nokta var. İşte sana yardımcı olabilecek bazı ipuçları:

Unu Elemek: İlk olarak, unu çorbanın içine eklemeden önce bir süzgeç veya elekle eleyerek havalandır. Bu, unun topaklanmasını önleyecektir.

Yavaş Yavaş Eklemek: Unu bir anda değil, azar azar ekle. Bu sırada sürekli karıştırmayı ihmal etme. Böylece unun sıvıya daha iyi karışmasını sağlarsın.

Önce Soğuk Sıvı: Unu eklemeden önce bir miktar soğuk su veya süt ile karıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edebilirsin. Daha sonra bu karışımı yavaşça çorbanın içine ilave edebilirsin.

Çorbanın kıvamı ise damak zevkine göre değişebilir, ama genelde çorbanın ne çok yoğun ne de çok sulu olmaması tercih edilir. Orta kıvamda, kaşıktan akarken hafifçe yoğunluk hissedilen bir kıvam idealdir.

Umarım bu bilgiler işine yarar. Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Köfteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Köfteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Diyet Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Diyet Çorba Tarifi ve Malzemeleri