Kremalı Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kremalı Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Havuç Çorbası, Ana yemeğimizin yanında mutlaka bir kâse sulu çorbamız bulunmaktadır. Bu yüzden sıklıkla çorba yapımı tüketimi fazla yapıyoruz. Kremalı havuç çorbasını çok fazla duymamış olabilirsiniz ama bu güzel lezzeti yapmaktan hiç korkmayın çocuktan yetişkine kadar herkes sevebilir. Misafirlerinize de bu farklı enfes çorbanızı yapabilirsiniz. Öğlen saatinde çok iyi giden çorba çeşitlerindendir. İçerisinde vitamin ve mineralerin beraberliği ile çok sağlıklıdır. Özellikle havuç yemeyen çocuklar için çok iyidir. Çocuklara çok faydalı gelecektir göz için havuç öneriliyor. Midesinde rahatsızlık olan kişilere bu çorba çok iyi gelecektir rahatlatır. Farklı lezzetleri tanımak amacıyla bu çorbayı deneyebilirsiniz. Kullanacağınız krema ile tadına doyum olmayacaktır. Baharat seviyorsanız eklemek isterseniz nane ya da kekik biraz ekleyebilirsiniz. İsterseniz çok az zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Çok sulu yapmazsanız enfes bir tadı olduğunu daha iyi anlarsınız.

Kremalı havuç çorbası malzemeler
  • 4 çorba kaşığı un
  • 5-6 tane orta boy havuç
  • 1,5 çorba kaşığı margarin
  • 100 mg Krema
  • Alacağı kadar su
  • Tuz.
Kremalı havuç çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tencerenizi ayarlayınız. Havuçlarınızı güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyunuz ve ince ince rendeleyiniz. Eğer isterseniz havucu sadece kazıyıp bir tencerede haşlayabilirsiniz parçalara ayırarak. Havuçlar yumuşak olana kadar haşlanacak. Haşladıktan sonra havuçları alıp ezebilirsiniz. Çorbanızda kullanacağınız havuçları ezdikten sonra robottan geçiriyoruz. Tencerenin içine bir buçuk kaşık margarini ekleyiniz daha sonra dört çorba kaşık unu ekleyiniz yavaş yavaş. Ekledikten sonra yağ ile kavuruyoruz kokusu gidene kadar. Üzerine robottan geçirdiğiniz havuç püresini kremayı ve tuzunu ekleyerek karıştırınız. Dibe sarmaması için karıştırmaya devam ediniz. Alabilecek kadar suyunuzu üzerine ekledikten sonra 15 dakika orta derece ateşte sık sık karıştırarak pişmesi için bırakıyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ayran Aşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Aşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fransız Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fransız Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Erzincan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erzincan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yüksük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yüksük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri