Kuru Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Kuru Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Tarhana Çorbası

Kuru Tarhana Çorbası, tarhana yapımında içine kullanılan malzemeler ile oldukça besleyici bir gıda maddesidir. Özellikle hamarat annelerimizin yaz aylarında hazırladıkları kuru tarhanayı, kış aylarında kolayca pişirerek tüketmek mümkündür. Kuru tarhana çorbasını büyük küçük herkes severek tüketmektedir. Damak zevkine bağlı olarak kıymalı, salçalı veya sade olarak hazırlanan tarhana çorbası, en çok kışın tercih edilen çorba çeşitlerinden biridir. Gelişim çağında olan bebeklerin ve çocukların yemesi gereken besleyici bir çorbadır. Bazı kimseler kuru tarhana çorbasını tercih etmemektedir. Aslında sağlık açısından ne kadar faydalı olduğunu bilseler, inanınız her gün içmeye özen gösterirler. Annelerin bin bir zahmet çekerek kuruttuğu nefis lezzetteki tarhana ile hazırlanan çorba, özellikle grip ve nezle olan kişilerin hızlı iyileşmesinde yardımcı olmaktadır. Yapılışı oldukça basit olan kuru tarhana çorbasını haftada bir ya da iki defa mutlaka tüketmeye özen gösterin. Aynı zamanda çocuklarınızın bu mükemmel lezzeti sevmelerini sağlayarak çok daha sağlıklı beslenmelerine yardımcı olabilirsiniz.

Kuru Tarhana Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı toz tarhana
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 su bardağı kaynamış sıcak su
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yeterli tuz
  • Kuru nane

Kuru Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tencerenin içine tereyağını alalım ve eritelim. Tereyağı eriyip kızınca içine domates salçasını ilave ederek kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Kısa bir zaman kavurduktan sonra üzerine kaynamış sıcak suyu ekleyip tuzunu ayarladıktan sonra yaklaşık olarak 10 dakika kadar kaynatalım. Başka bir kasenin içinde tarhanaya bir miktar sıcak su ilave ederek ezelim ve ardından kaynayan suyun içine ekledikten sonra karıştırarak kaynatalım. Tarhana çorbası kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım, sarımsakları rendenin ince yerinden rendeleyip ekleyelim. Yaklaşık 10 dakika daha kaynatalım. Kuru tarhana çorbası kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım ve üzerine bolca nane gezdirip karıştıralım. İsterseniz az bir tereyağı ile naneyi yakarak kuru tarhana çorbasının içine ilave edebilirsiniz. Kaseye alınan kuru tarhana çorbasını mutlaka sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni