Çorba Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Çorba Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Tarifleri

Çorba, yemek kültürümüzün ve sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Farklı çorbalar hazırlayarak çocuklarınıza ve sevdiklerinize ziyafet şöleni yaşatabilirsiniz. Çorba, özellikle çocukların beslenmesine destek olan en önemli gıdalardan biridir. Sizin için hazırladığımız çorba tariflerinden yararlanarak siz de muhteşem çorbalar hazırlayabilirsiniz.

Çorba pişirirken dikkat edilecek bazı püf noktalar, hazırlanan çorbanın daha kaliteli ve lezzetli olmasını sağlar. Peki, bu püf noktalar nelerdir?
  • Hazırlanan çorbanın kıvamı çok cıvık olmuşsa, ufak bir tavada bir miktar yağ ve unu kavurarak çorbaya ekleyebilirsiniz. Bu sayede çorbanızın kıvamı koyulaşacaktır.
  • Çorbayı her zaman kısık ateşte pişirirseniz daha lezzetli bir sonuç alabilirsiniz. Ayrıca çorbaya ilave edilen su her zaman sıcak olmalıdır.
  • Özellikle sebze çorbası yaparken kullandığınız sebzelerin kararmaması için biraz sirke ekleyebilirsiniz.
  • Terbiyeli çorbalarda kullanılan yumurta, yoğurt ve kremanın kesilmesini önlemek için hazırladığınız terbiyeyi çorbanız hafif ılıdıktan sonra eklemelisiniz.
  • Daha lezzetli çorba için eklenecek suya ilave olarak et ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz.
  • Çorbanın lezzetini artırmak için çorba piştikten sonra üzerine yağda pul biber ve nane yakarak ekleyebilirsiniz.
  • Bayat ekmeklerinizi ufak ufak parçalara bölerek fırında kızartıp, çorbanıza ilave ederek değerlendirebilirsiniz.
  • Özellikle domates çorbasını servis ederken üzerine kaşar rendesi eklerseniz çorbanızın lezzeti artacaktır.
  • Domates çorbası hazırlarken, salça yerine domates sosu, su yerine de et ya da tavuk suyu kullanarak daha hoş bir tat ortaya çıkarabilirsiniz.
  • Sebze çorbalarına dahil edilen makarna, erişte ve şehriye gibi farklı tatlar çorbanın lezzetini artırabilir.
  • Yoğurtlu çorba hazırlarken yoğurdu ayrı bir yerde çırparak, çorbanız kaynadıktan sonra yavaşça eklemelisiniz. Bu sayede yoğurt kesilmeyecektir.
  • Sütlü çorbalarda tuz, sütü kesebileceğinden dolayı tuzu çorbanın altını kapattıktan sonra eklemelisiniz.
  • Çorbaya tuzu biraz fazla kaçırırsanız, 1 patatesi ikiye bölerek hazırladığınız çorbaya atın. Patates çorbanın fazla tuzunu alacaktır.

Sütlü Kremalı Havuç Çorbası Malzemeleri

  • 4 adet orta boy havuç
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket krema
  • 1 çorba kaşığı sebze bulyon

Sütlü Kremalı Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbamıza havuçları soyarak başlayalım. Soyduğumuz havuçları rendenin iri yeri ile rendeledikten sonra, tavaya sıvıyağ ve tereyağını ekleyerek eritelim. Eriyen yağın üzerine rendelediğimiz havuçları ilave ederek yumuşayıncaya kadar soteleyelim. Sotelenen havuçların üzerine unu ilave ederek 2 dakika kadar kavuralım ve üzerine süt, 1 çay bardağı su ve sebze bulyonu ekleyerek çorbamız kaynayıncaya kadar karıştıralım. Kaynayan çorbayı blenderdan geçirelim ve altı kısık ocakta 2 dakika kadar daha kaynatalım. Çorbayı tercihe göre farklı baharatlar ve tuz ile tatlandırdıktan sonra servise sunalım.

Afiyet olsun.

Kolay Mercimek Çorbası

Kolay Mercimek Çorbası Malzemeleri

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2 adet domates
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane tavuk bulyon
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4 su bardağı su
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Zerdeçal

Kolay Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Kırmızı mercimeği bol su ile yıkadıktan sonra, tencereye 4 su bardağı su ilave ederek ocağa alıyoruz. Mercimeklerin üzerine, havuç, patates, kuru soğanı yemeklik doğruyoruz ve domates rendesini ekleyerek haşlamaya bırakıyoruz. Son olarak tavuk bulyonu, baharatları ve tuzu da ekleyerek ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Çorbanın kıvamı eğer koyu olmuşsa bir miktar su ilavesi ile açılabilir. Tüm malzemeler piştikten sonra çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir hal almasını sağlıyoruz.

Ufak bir tavanın içine tereyağını alarak eritiyoruz ve blenderdan geçirdiğimiz çorbanın üzerine ilave ediyoruz. Yağı ekledikten sonra 1-2 taşım daha kaynattığımız çorbanın altını kapatıyoruz. Çorbamız artık servis için hazır.

Afiyet olsun.

Erişte Çorbası

Erişte Çorbası Malzemeleri

  • Yarım su bardağı erişte
  • 5-6 su bardağı sıcak su
  • 1 tane tavuk bulyon
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı salça

Erişte Çorbası Nasıl Yapılır?

Tencereye sıvıyağı koyarak eritelim ve erişteyi erittiğimiz yağda kavurarak üzerine sıcak su ekleyelim. Eriştenin üzerine tavuk bulyonu ve yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyerek kaynamaya bırakalım. Çukur bir kabın içinde yumurta sarısı, yoğurt ve unu ilave ederek çatal yardımı ile iyice çırpalım. Çırptığımız karışıma ocakta kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe ilave ederek yavaşça kaynayan çorbanın üzerine ekleyelim ve 1-2 dakika sürekli karıştıralım.

Erişteler iyice yumuşadıktan sonra ufak bir tavanın içine tereyağını alarak eritelim ve üzerine salça ve baharatları ekleyerek kavuralım. Kavurduğumuz salçalı yağı ocaktaki çorbaya ekleyerek bir iki dakika kadar daha karıştıralım. Arzuya göre blenderdan geçirilerek servis yapılabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Salçalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Saray Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Saray Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri