Kuru Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kuru Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Bamya Çorbası

Kuru bamya çorbası, bamya severlerin vazgeçilmezlerinden biri olan lezzetli bir çorba türüdür. Bol limon eşliğinde servis edildiğinde soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı da şifa kaynağı olabilir. Bamya aslında yaz sebzelerinden biridir. Ancak yazdan kurutularak kışın da bamyanın muhteşem lezzetinden yararlanılabilir. Şifalı bitkiler kategorisine giren bamya, sağlıklı bir beslenme tarzı benimseyenler için oldukça faydalıdır. Ayrıca içerisinde bol miktarda lif ve protein bulunur.

Lif içeriği nedeniyle diyet yemeği olarak da popüler bir şekilde tüketilmektedir. Sindirimi oldukça kolaydır ve kabızlığı önleyici bir özelliği vardır. Yorgunluğu ve halsizliği gideren bamyadan çorba hazırlayarak bu faydalardan kolaylıkla yararlanabilirsiniz.

Kuru Bamya Çorbası Malzemeleri

  • 150 gram kuru bamya
  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 100 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım limon suyu
  • 4 su bardağı su
  • Tuz

Kuru Bamya Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbamız için ön hazırlık olarak kuru bamyayı temiz bir örtünün arasına sararak tüyleri dökülene kadar ovalayın. Uygun bir tencereye 1 litre kadar su koyarak kaynatın ve kaynayan suya bamyaları ve yarım limon suyunu ekleyin. Bamyalar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan bamyaların iplerini temizleyerek soğuk suyun altına tutun.

Kuru soğanın kabuklarını soyarak yemeklik şekilde doğrayın. Tencereye sıvı yağını ekleyerek ısıtın ve doğradığınız soğanları şeffaf bir hal alana kadar kavurun. Kuşbaşı doğranmış etleri soğanın üzerine ekleyerek etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Kavrulan etlerin üzerine salçayı da ilave ederek 5 dakika kadar daha kavurun. Kavrulan etlerin üzerine haşladığınız bamyaları ilave edin. Ardından çorbanın suyunu ve limon suyu ilave ederek malzemeler pişinceye kadar kaynatın. Çorbanın tuzunu da ayarlayarak çorbanın altını kapatın. Bamya çorbası artık servis için hazır. Sıcak olacak şekilde servis yapın.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kuru bamya çorbası, tarih boyunca özellikle Anadolu mutfağında önemli bir yere sahip olmuştur. İçeriğindeki yüksek lif ve protein oranı sayesinde besleyici bir öğün olarak tercih edilmektedir. Ayrıca, bamya çorbası sindirim sistemini düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve antioksidan özellikleri sayesinde vücudu zararlı serbest radikallerden korur. Bu nedenle, bamya çorbasını düzenli olarak tüketmek sağlığınız için birçok fayda sağlayabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tavuklu Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Naneli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Naneli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Keşkek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Keşkek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri