Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Giriş

Ispanak çorbası, oldukça hafif ve lezzetli bir çorba çeşididir. Özellikle çocuklarına ıspanağı yemek olarak yediremeyen anneler için muhteşem bir alternatif olacaktır. Çorba tarifimize geçmeden önce ıspanağın faydalarını kısaca özetleyelim.

Ispanağın Faydaları Nelerdir?
  • Vücut direncini arttırarak vücuda kuvvet verir.
  • İleri yaşlara bağlı öğrenme güçlüğünü azaltır.
  • Kansızlığa iyi gelir.
  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı faydalıdır.
  • Yüksek tansiyon, felç ve görme bozukluklarına karşı oldukça yararlıdır.
  • İdrar söktürücü bir etkisi vardır.
  • Yara ve yanıkların iyileşme sürecini hızlandırır.
  • Kemik ve diş sağlığı için faydalı bir sebzedir.
  • Kolesterolü düşürücü etkisi vardır.
  • Diyabet hastalığına karşı faydalıdır.
  • Gebelik döneminde anne karnındaki bebek için yararlıdır.
  • Sinirleri yatıştırarak sakinlik verir.
Ispanak Çorbası Malzemeleri
  • 10 yaprak ıspanak
  • 1 tane havuç
  • 1 ufak boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı su (Yarısı tavuk ya da et suyu olabilir)
Terbiyesi için
  • 1 tane limon suyu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı su
Üzeri için
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır?

Ispanak çorbası için, tereyağını uygun bir tencereye alın ve eritin. Kuru soğanı ve havucu rendeleyerek yağa ilave edin. Sarımsağı da ekleyerek 5 dakika kadar kavurun. Ispanakları bol su ile yıkayın ve hatta 10 dakika kadar bol suda ıslı bırakın. İyice yıkadığınız ıspanağı tenceredeki malzemelere ekleyin. Ispanaklar bıraktığı suyu tekrar çekinceye kadar kavurun. Kavrulan malzemelere 4,5 su bardağı sıcak su ilave ederek 5 dakika kadar kaynatın.

Çukur bir kabın içinde çorbanın terbiyesini hazırlayın. Yumurta sarısı, limon suyu, yoğurt ve unu iyice çırpın. Üzerine 1 çay bardağı kadar su ilave ederek krema kıvamına getirin. Yavaş yavaş ocakta kaynayan çorbanın içine ilave edin ve bir taraftan da sürekli karıştırın. Çorbanın terbiyesi eklendikten sonra bir taşım kaynatarak çorbayı ocaktan alın.

Ufak bir cezvede tereyağını eriterek pul biberi ekleyin. Hazırladığınız sosu servis anında çorbaya ilave edin.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bu çorbayı daha da zenginleştirmek isterseniz, içerisine bir miktar krema ekleyerek daha kremsi bir dokunuş elde edebilirsiniz. Ayrıca, çorbanın üzerine kruton ekleyerek ekstra bir lezzet katabilirsiniz. Eğer daha hafif bir tarif isterseniz, tereyağı yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz. Çorbanızı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilir ve daha sofistike bir sunum yapabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çorba Kaç Kalori? Çorbaların Kalori Hesabı

Çorba Kaç Kalori? Çorbaların Kalori Hesabı

Güncel

Soğuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Et Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Et Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Çorbalar Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Çorbalar Tarifi ve Malzemeleri

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Kesme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kesme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sade Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sade Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Antep Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Antep Çorbası Tarifi ve Malzemeleri