Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç çorbası, iyi bir karbonhidrat deposu olan pirincin çorbası da oldukça lezzetlidir. Özel günlerinizde, davetlerde ya da sıradan akşam yemeklerinizde pirinç çorbası hazırlayarak rahatlıkla karbonhidrat özelliğinden yararlanabilirsiniz. Pirinç çorbası tarifine geçmeden önce pirincin besin değeri ve faydaları hakkında kısaca bilgi verelim.

Pirincin Besin Değeri
  • 100 Gram Pişmiş Beyaz Pirinçte;
  • 109 kalori
  • 24 gram protein
  • 242 gram karbonhidrat
  • 0 kolesterol
  • 0,1 gram yağ
  • 0,1 gram lif
  • 10 miligram kalsiyum
  • 0,2 miligram demir
  • 374 miligram sodyum
  • 28 miligram potasyum
  • 0,02 miligram B1 vitamini
  • 0,01 miligram B2 vitamini
  • 0,4 miligram B3 vitamini bulunur.
Pirincin Faydaları Nelerdir?
  • Pirinç yüksek tansiyona karşı iyi gelir.
  • Kan şekerini sabitler.
  • Böbreklerde taş oluşmasını önler.
  • Kişinin kansere yakalanma olasılığını azaltır.
  • Lapa olarak hazırlanıp yenildiğinde ishale karşı iyi gelir.
  • Sedef hastalığına karşı iyi gelir.
Pirinç Çorbası Malzemeleri
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı su
  • 1 adet havuç
  • 5-6 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tane yeşil sivri biber
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 tane orta büyüklükte kurun soğan
  • Tuz ve karabiber
Pirinç Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak pirinci ayıklayarak bol su ile yıkayın. Yıkadığınız pirinci süzülmesi için bir kenara bırakın. Kuru soğanın ve domatesin kabuklarını soyarak ince ince kıyın. Yeşil biberlerin çekirdeklerini ayıklayın aynı şekilde doğrayın. Çorbayı pişireceğiniz tencereye tereyağını alarak eritin. İlk önce doğradığınız kuru soğanı eriyen yağın üzerine ekleyerek şeffaf bir hal alana kadar kavurun. Ardından domates ve yeşil biberi ekleyerek kavurmaya devam edin.

Ardından havucun kabuğunu kazıyarak rendeleyin. Domates salçası ve rendelediğiniz havucu tencerede kavrulan sebzelerin üzerine ekleyin. Tüm malzemeleri 1-2 dakika kadar daha kavurarak tencereye 5 su bardağı su ilave ederek kaynamaya bırakın.

Ardından yıkadığınız pirinçleri, karabiberi ve tuzu tencereye ilave ederek, pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Yaklaşık 15 dakika kaynaması yeterli olacaktır. Pirinç çorbası servis için hazır. Çorbayı servis tabağına aldıktan sonra kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tandır Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Göce Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Göce Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri