Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebze çorbası, bol vitamin içeren sağlıklı bir çorbadır. Tarifimizde yer alan malzemelerin çokluğu sizi yanıltmasın. Sebze çorbası hazırlanış yönünden oldukça kolay ve pratiktir. Çarçabuk hazırlayacağınız besleyici değeri yüksek olan bu çorba ile sağlığınıza sağlık katabilir çocuklarınızın gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Çorbanın içeriğini zevkinize ve damak tadınıza göre istediğiniz sebzeler ile hazırlayabilirsiniz. Sebze çorbası malzemeleri her evin mutfağında rahatlıkla bulunan malzemelerdir. Gelin hep beraber bakalım, sebze çorbası nasıl hazırlanıyor?

Sebze Çorbası Malzemeleri
  • 1 sap kereviz
  • 2 tane orta boy kabak
  • 2 tane orta boy havuç
  • 6 su bardağı et ya da tavuk suyu (Eğer yoksa normal su ile 1 tane tavuk bulyon kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 1 bağ maydanoz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 tane limon suyu
  • 3 dilim bayat ekmek
  • Karabiber ve tuz
Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

Sebze çorbası için ilk önce kabak ve havucun kabuklarını kazıyın. Ardından her iki sebzeyi bol su ile yıkayıp, eşit büyüklükte küp şeklinde doğrayın. Çorba tenceresine maydanozu, kereviz yapraklarını incecik doğrayarak ekleyin. Bir miktar tuz ve su ilave ederek altı kısık ocakta sebzeleri haşlamaya bırakın. Ardından tencereye doğradığınız diğer sebzeleri ilave ederek, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Farklı bir tencerede margarini eritin. Eriyen margarini unu ilave ederek, unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Un kavrulduktan sonra soğuk tavuk suyunu yavaş yavaş üzerine ilave ederek topaklaşmaması için devamlı karıştırın. Üzerine karabiber serpiştirin ve bu şekilde 10 dakika kadar kaynatın. Su kaynamaya başlayınca diğer tenceredeki sebzeleri de ilave edin. Sebzeler iyice yumuşayıp dağıldıktan sonra blenderden geçirin. Blenderdan geçirdiğiniz çorbayı tekrar ocağa alarak pişirmeye devam edin. Eğer kıvamı koyu ise bir miktar su ya da tavuk suyu ile kıvamını açın.

Çorbanın terbiyesi için yumurtaları çukur bir kâsenin içine kırın. Üzerine limon suyunu ekleyerek iyice çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi sicim şeklinde yavaş yavaş kaynayan çorbaya dökün. Çorbayı devamlı karıştırarak 5-6 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocağı kapatın.

Bayat ekmek dilimleri ufak ufak doğrayarak tereyağında kızartın ve çorbayı bayat ekmekler ile servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beyran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Çorba Tarifi ve Malzemeleri