Kremalı Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Kremalı Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kereviz Çorbası

Kerevizin Faydaları

Kereviz, sağlığa pek çok faydası olan bir sebzedir, ancak ülkemizde genellikle yeterince tüketilmemektedir. Kereviz, yüksek miktarda su ve düşük kalori içeriği ile bilinir. Aynı zamanda iyi bir lif kaynağıdır ve sindirim sistemini destekler. Antioksidanlar bakımından zengin olan kereviz, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kronik hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir.

Kremalı Kereviz Çorbasının Faydaları

Bu tarif, kerevizin sağlığa olan faydalarını en lezzetli şekilde almanızı sağlayacaktır. Kremalı kereviz çorbası, kerevize olan önyargılarınızı kıracak ve sağlıklı bir çorba içmenin keyfini yaşatacaktır. Kerevizin çorbalara çok yakıştığını fark edeceksiniz.

Çorba Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çorba yaparken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Çorbanız düşündüğünüzden koyu ise, su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz. Eğer çorbanız çok sıvı ise, çorbanın katı malzemelerinden biraz daha ekleyerek kıvamını koyulaştırabilirsiniz. Kremalı kereviz çorbası tarifimiz de dahil olmak üzere çorba tariflerinde, kıvamı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Kremalı Kereviz Çorbası Malzemeleri

  • Bir yemek kaşığı kadar tereyağı
  • Bir adet orta büyüklükte kereviz
  • İki tepeleme çorba kaşığı un
  • Oda sıcaklığında 5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı kadar krema veya 1 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Damak tadınıza göre bir avuç kadar maydanoz veya dereotu

Kremalı Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

Kremalı kereviz çorbamızı yapmak için öncelikle mevsiminde taze bir şekilde alınmış kerevizi soyun. Soyulan kerevizi rendeleyin. Derin bir tencereye tereyağını ekleyin ve eritin. Eritilen tereyağının içine rendelenmiş kerevizi ekleyin ve hafifçe kavurun. Kavrulan kerevizin üzerine unu ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun. Ardından suyu yavaş yavaş ekleyin ve bu esnada sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin. Eğer fazla yorulmak istemiyorsanız, bu işlem için bir karıştırıcı kullanabilirsiniz.

Kerevizler tamamen yumuşayıncaya kadar çorbayı pişirin. Daha sonra kremayı veya sütü ekleyerek kısa bir süre daha kaynatın. Çorbanın altını kapatıp karabiber, tuz, pul biber gibi baharatları ekleyin. Son olarak kıyılmış maydanoz veya dereotunu ekleyerek çorbanızı servis edebilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere kremalı kereviz çorbası tarifini sunmaya çalıştık. Umarız bu tarif sayesinde kerevize olan önyargılarınız kırılır ve kerevizin çorbalara çok güzel yakışan bir sebze olduğunu fark edersiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Çeşitleri Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Çorba Çeşitleri Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Yer Elması Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yer Elması Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Grip Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Grip Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri