Sarımsaklı Tavuk ÇorbasıSarımsaklı tavuk çorbası, birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen, lezzetli ve besleyici bir çorbadır. Bu çorba, yüksek protein içeriği ile bilinir ve vücut gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Sofralarda sık sık yer almasının yanı sıra, hem lezzeti hem de görselliği ile birçok ana yemeği tamamlar. Türk mutfağında çorba çeşitleri önemli bir yere sahiptir ve hemen hemen her yemek öğününde çorba bulunur. Zamanla farklı çorba arayışlarına gireriz ve işte böyle durumlarda sarımsaklı tavuk çorbası ideal bir seçenek olarak öne çıkar. Sofralarınıza hem sağlık hem de değişiklik katacak bu çorba, özellikle farklı ve ayrıcalıklı bir çorba arayışında olan herkese tavsiye edilir. Bu eşsiz lezzeti mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin. Sarımsaklı Tavuk Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Sarımsaklı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?Öncelikle tavuk eti bol su ile yıkanarak tencereye koyulur. Üzerine biraz su ekleyerek ocağın altını açın. Tuzu da ilave edip tavuk etini pişirin. Tavuklar yaklaşık 20 dakika kadar piştikten sonra tavukları ayrı bir kap içerisine alın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir tava içerisine tereyağını koyun ve ocağın altını açın. Tereyağı eriyince içerisine domates salçasını ilave edin. 1-2 dakika salçayı kavurun ve unu ilave edin. Un kokusu çıkana kadar karıştırarak kısık ateşte kavurun ve naneyi ilave edin. Ocağın altını kapatarak yapılan sos içerisine sarımsağı rendeleyin. Kavrulan sos içerisine tavuk suyundan önce bir kepçe ekleyin. Daha sonra bir kepçe daha ekleyin. Şimdi çorbayı yapacağınız tencereyi ocağın üzerine koyun ve altını açın. Hazırlanan sosu tencere içerisine dökün ve 4 su bardağı tavuk suyu tencerenin içindeki sos üzerine ilave edin. Çorbanın suyu kaynayınca önceden pişirilen tavuk etlerini yanınıza alın ve didikleyin çorba içerisine ilave edin. Sarımsaklı tavuk çorbası, kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Sarımsaklı tavuk çorbasını artık sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Sarılımsaklı tavuk çorbasını denedikten sonra, gerçekten de enfes bir lezzet olduğunu düşünüyorum. Özellikle kış aylarında sıcak bir çorba arayanlar için harika bir seçenek. Sarımsak ve tavuk birleşimi hem besleyici hem de keyifli bir tat sunuyor. Mutlaka deneyin!
Cevap yazSarımsaklı tavuk çorbası yaparken tereyağını çok fazla kavurmak gerekiyor mu? Bu çorbayı daha önce denedim ancak tereyağını fazla kavurduğumda tadı biraz acımsı oldu. Bu konuda bir öneriniz var mı?
Cevap yazKelami, tereyağını fazla kavurmak çorbanın tadını olumsuz etkileyebilir. Tereyağını sadece eriyip hafifçe kokusu çıkacak kadar kavurman yeterli. Fazla kavurduğunda tereyağının içindeki süt katıları yanar ve bu da acımsı bir tat verir. Ayrıca, tereyağını kavurduktan sonra hemen diğer malzemeleri ekleyerek yanmasını önleyebilirsin. Umarım bu öneri işine yarar. Afiyet olsun!