Borç Çorbası Tarifi Borç Çorbası Nedir? Borç çorbası, farklı sebzeler kullanılarak hazırlanan ve besleyici özelliği yüksek olan bir çorbadır. Özellikle Doğu Avrupa mutfaklarında yaygın olarak tüketilen bu çorba, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenektir. Özel davet sofralarında büyük küçük herkesin beğenisini kazanarak vazgeçilmez bir yemek olacaktır. Borç Çorbası Malzemeleri
Borç Çorbası Nasıl Yapılır? Borç çorbası hazırlamak için et suyunu kaynatın ve içine küp şeklinde doğradığınız patatesleri ekleyin. Patatesler haşlandıktan sonra incecik kıydığınız lahanayı, defne yaprağını ve maydanozun yarısını ilave ederek karıştırın. Ocağın altını kısarak tüm malzemeleri birlikte kaynatın. Farklı bir tencerenin içine sıvıyağ ekleyin ve kuru soğanları yemeklik doğrayarak şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Üzerine salçaları ilave edin ve 1 dakika kadar beraber kavurun. Soğanların üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyerek pişirin. Daha sonra rendeden geçirdiğiniz havuç ve pancarı da ekleyerek 5 dakika kadar daha pişirin. Diğer tenceredeki lahanalı karışım eğer pişmişse tüm malzemeleri birbirine ekleyerek 2-3 dakika kadar daha kaynatın. Ocağın altını kapattıktan sonra sarımsakları rendeleyerek ve arta kalan maydanozu ilave ederek tekrar karıştırın. Borç çorbası artık servis için hazır. Afiyet olsun. |