Kalmış pilavla nasıl lezzetli yayla çorbası yapılır?

Artık kalmış pilavlarınızı değerlendirmenin pratik ve lezzetli bir yolu var! Sofraların sevilen çorbası, bayat pilavla bambaşka bir lezzete dönüşüyor. İşte hem israfı önleyen hem de damaklarda iz bırakan nefis bir yayla çorbası tarifi...

29 Ekim 2025

Kalmış Pilavla Lezzetli Yayla Çorbası Tarifi


Kalmış pilavınızı değerlendirmek için harika bir fikir! İşte hem pratik hem de lezzetli bir yayla çorbası tarifi:

Malzemeler:


  • 2 su bardağı kalmış pilav
  • 1.5 litre su veya tavuk suyu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:


  • Yoğurt, yumurta ve unu derin bir kasede pürüzsüz olana kadar çırpın
  • Pilavı 1.5 litre suyla birlikte tencereye alın, kaynamaya bırakın
  • Kaynayan pilavın altını kısın ve yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırın
  • Tuz ve karabiberi ekleyip 10-15 dakika daha pişirin
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritip naneyi ekleyin ve kızartın
  • Çorbayı servis kaselerine alıp üzerine nane sosunu gezdirin

Püf Noktaları:

  • Yoğurtlu karışımı eklerken çorba çok kaynar olmamalı, yoksa kesilebilir
  • Pilavınız yağlıysa ekstra yağ kullanmayabilirsiniz
  • Kıvamını beğenmezseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak sarımsak veya dereotu da ekleyebilirsiniz

Bu tarifle hem pilavınızı değerlendirmiş hem de enfes bir çorba elde etmiş olacaksınız. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Keşkek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Keşkek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri