Sarısaklı grip çorbası nasıl yapılır? tarifini paylaşır mısın?
Bağışıklık sistemini güçlendiren sarımsak ve zerdeçalın şifalı dokunuşuyla hazırlanan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Grip dönemlerinde vücut direncini artıran malzemelerle hazırlanan tarif, hem besleyici hem de iyileştirici özellikler taşıyor.
Sarımsaklı Grip Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 baş sarımsak (10-12 diş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 litre tavuk suyu (veya et suyu)
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 limonun suyu
- Tuz
- İsteğe bağlı: 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin veya rendeleyin
- Zeytinyağını bir tencereye alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Küp küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyin
- Üzerine tavuk suyunu ilave edin
- Kekik, karabiber, zerdeçal ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin
- Çorbayı blender'dan geçirerek pürüzsüz hale getirin
- Son olarak limon suyunu ekleyip karıştırın
- İsteğe bağlı olarak servis sırasında üzerine bir parça tereyağı ekleyebilirsiniz
Not:
- Bu çorba grip ve soğuk algınlığı dönemlerinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için idealdir
- Sarımsağın antibakteriyel özellikleri ve zerdeçalın anti-inflamatuar etkisiyle hastalık döneminde vücudu destekler
- Daha kıvamlı olmasını isterseniz 1 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz
|