Arpacık soğan çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için arpacık soğanın en güzel hali: Kremalı kıvamı ve hafif baharat dokunuşuyla soğuk günlerin vazgeçilmezi olacak nefis bir tarif.

29 Ekim 2025

Arpacık Soğan Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı arpacık soğan (kabukları temizlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı et suyu veya tavuk suyu (veya su)
  • 1 su bardağı süt veya krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak (ince kıyılmış, isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye tereyağını veya zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
  • Arpacık soğanları ekleyip 5-7 dakika kadar, yumuşayıp hafif renk alana kadar kavurun. İsteğe bağlı olarak sarımsağı da ekleyip 1 dakika daha kavurabilirsiniz.
  • Unu ilave edip, 1-2 dakika sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Et suyunu veya tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Tuz, karabiber ve naneyi ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısıp, 15-20 dakika kadar soğanlar iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Dilerseniz blendırdan geçirmeden de servis edebilirsiniz.
  • Sütü veya kremayı ekleyip, 2-3 dakika daha ısıtarak karıştırın. Fazla kaynatmamaya dikkat edin.
  • Son bir kez tuzunu ve baharatlarını kontrol edip, sıcak servis yapın. Üzerine bir tutam nane veya kıyılmış maydanoz serperek sunabilirsiniz.

Not: İsterseniz çorbayı daha kıvamlı hale getirmek için patates ekleyebilir veya süt yerine yoğurt kullanarak farklı bir lezzet deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Keşkek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Keşkek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri