Dövmeli yoğurt çorbası nasıl yapılır? tarifi nedir?

Anadolu'nun geleneksel lezzetlerinden dövmeli yoğurt çorbası, hem besleyici hem de şifa deposu bir tarif. Döğme buğdayın yoğunlaştırdığı kıvam ve yoğurtlu karışımın yumuşak dokusu, naneli tereyağ sosuyla buluşarak eşsiz bir tat sunuyor. İşte bu köklü çorbanın evde nasıl hazırlanacağının tüm detayları...

29 Ekim 2025

Dövmeli Yoğurt Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı döğme (aşurelik buğday)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 8 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlık Aşamaları:


  • Döğmeyi bir gece önceden ıslatın veya en az 4 saat suda bekletin
  • Suyu süzün ve döğmeyi tencereye alın
  • Üzerine 8 su bardağı su ekleyip kaynatın
  • Döğmeler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 45-60 dakika) pişirin

Çorba Hazırlığı:

  • Yoğurt, yumurta ve unu ayrı bir kasede çırpın
  • Bu karışıma yavaş yavaş birkaç kepçe sıcak döğme suyu ekleyerek ılıştırın
  • Ilıyan karışımı tencereye yavaşça ekleyin, sürekli karıştırın
  • Tuz ve karabiberi ekleyip 10-15 dakika daha pişirin

Sos Hazırlığı:

  • Tereyağını küçük bir tavada eritin
  • Kuru naneyi ekleyip kızdırın
  • Çorbanın üzerine gezdirin

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Yanında taze ekmekle servis edebilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak sumak ekleyebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Yoğurtlu karışımı çorbanıza eklerken kesilmemesi için çok yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın
  • Döğmelerin iyice yumuşaması çorbanın kıvamı için önemlidir
  • Çorba kıvamını beğeninize göre su ekleyerek ayarlayabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Keşkek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Keşkek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri