Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu tavuk çorbası, başlı başına vitamin ve mineral deposu olan havuç, tavuk eti ile buluştuğu zaman daha bir şifa kaynağı olmaktadır. Genel sağlık adına oldukça yararlı olan havuçlu tavuk çorbasını sadece faydasından yararlanmak için bile yapabilirsiniz. Çorba çeşitleri açısından geniş bir kültüre sahip olduğumuz apaçık bir gerçektir. Çorba Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olduğu gibi aynı zamanda kış için de ideal bir yemektir. Sizde değişik olduğu kadar çok faydalı bir çorba tarifi arıyorsanız buyurun havuçlu tavuk çorbasını deneyebilirsiniz.

Havuçlu tavuk çorbası için gerekli malzemeler
  • 2 tane tavuk budu
  • 5-6 su bardağı tavuk suyu
  • 2 tane havuç
  • 2 su bardağı normal su
Terbiyesi için
  • 1 çay bardağı kaymaksız yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı silme tatlı kırmızı pul biber
Havuçlu tavuk çorbası nasıl yapılır?

Çorbanın hazırlanmasına ilk önce tavuk budu ile başlayın. Tavuk etini yıkadıktan sonra bir tencerenin içerisine alın ve üzerine beş su bardağı su ilavesi yapın. Orta harlı ateşin üzerinde tavuk etini kaynatıp pişirin. Tavuk etleri kemikten ayrılacak kıvama geldiğinde ocağın altını kapatın ve tavuk etini bir tabağın üzerine çıkartın. Soğuması için bir kenara kaldırın ve bu arada siz de havuçlu tavuk çorbasının diğer malzemelerini hazırlayın. Havuçların dış kısımlarını soyduktan veya bıçak ile kazıktan sonra yıkayın. Bir tencerenin içerisine rendeleyin ve üzerine çok az yağ ilavesi yapıp kavurun. Yumuşak kıvama gelen havuçların üzerine normal su ilavesi yapıp çırpıcı ile ezin. Püre kıvamına gelen havuçları tavuk suyunun bulunduğu tencereye ilave edip karıştırın.

Diğer tarafta soğumuş olan tavuk etini bir güzel parçalayın. Bu aşama da isterseniz küp, küp de doğrayabilirsiniz. Bu sizin damak zevkinize kalmıştır. Çorbayı kısık ateşin üzerine kaynaması için yerleştirin. Derin bir kâsenin içerisine terbiye için verilen malzemeleri ilave edip karıştırın. Çatal veya çırpıcı ile karıştırılan terbiyenin içerisine sıcak olan tavuk suyundan ilave edip karıştırın.

Hazır hale gelmiş olan çorbanın terbiyesini çorba tenceresinin içerisine yavaş, yavaş ilave edin. Bu aşama da çorbayı kepçe ile sürekli karıştırın. Aksi halde terbiye kesilebilir. Yaklaşık 3-4 dakika daha çorbayı kısık ateşte kaynatın ve servis tabaklarına alın. Arzu ederseniz havuçlu tavuk çorbasının yanına limon dilimleri hazırlayıp bu şekilde sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lahana Diyeti Çorbası

Lahana Diyeti Çorbası

Pırasa Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Grip Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Grip Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Kalori?

Çorba Kalori?

Kıymalı Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

7 Aylık Bebek Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

7 Aylık Bebek Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri