Kemik Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Kemik Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kemik suyu çorbası, doğal yollarla elde edilen besinlerin insan vücudu için çok gerekli besinler içerdiği bir besindir. Kemik suyunun taze olarak doğrudan kemikten hazırlanması, kemiğin içerisinde bulunan kıkırdak ve ilik dokusunun bütün besleyici öğelerini suyunun içerisine geçirir ve insan bedeni için doğal bir tedavi ve onarım yöntemi haline gelir. Kemikteki minerallerin haşlandığı suya geçmesi birçok kişinin bu tür mineral ihtiyacını karşılamaktadır. Eğer ki kemiğin haşlandığı suyun içerisine bir miktar sirke eklenirse, aynı zamanda kalsiyum etkisi de ortaya çıkar. Bu da insan bedeninde ilerleyen yaşlardan veya bedensel yapıdan kaynaklanan deformelerden kemikleri koruyarak güçlenmesine destek olur. Kırmızı et ve tavuk etlerinin içerisinde bulunan kemiklerin içerisinde iki çeşit ilik vardır. Bu iliklerin biri sarı ilik, diğeri ise kırmızı iliktir. Bu iliklerdeki proteinler; mideden tutun da karaciğere varıncaya kadar birçok organ üzerinde yapıcı etkisi vardır. O yüzden kemik suyu çorbaları insan bedeni için mutlaka tüketilmesi gereken besin değerlerini içermektedir.

Kemik Suyu Çorbası Malzemeleri
  • Beş adet kuzu, keçi veya danadan olan hafif etli kemik,
  • Bir adet limon,
  • Bir çay bardağı dolusu yoğurt,
  • Bir adet yumurta sarısı,
  • Bir yemek kaşığı dolusu un,
  • Tuz, nane ve pul biber,
Kemik Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?

Özellikle tüm insanlar için önemli bir besin kaynağı olan kemik suyu çorbası, gelişim çağında olan çocuklar ve bebekler için ayrıca bir önem taşımaktadır. Kemik suyu çorbamız için gereken hafif etli kemikler buzdolabında ise bir gece önceden çıkartılarak çözülmeye bırakılması veya zamanınız yok ise direkt suda çözdürülmesi gerekir. Daha sonrasında tencere içerisine kemikli etler konularak üzerine yeterli miktarda su ilave edilir ve düdüklü tencere ocak üzerine haşlanması için koyulur. Hava almadan pişirim yapan bu tencereler, özellikle et türü yemekler için kısa süreli pişirimler yaptığından kullanılması her açıdan faydalıdır. Kemik suyu haşlaması ocakta pişerken düdüklü ile bekleme süresi kaynama ile belirlenir. Kaynadıktan sonra yarım saat daha ocakta pişmesi gerekmektedir. Sürenin bitmesi ile düdüklü ocaktan alınarak öncelikle havası alınır ve daha sonrasında içerisinde kemiklerin terbiyesi yapılır. Kemik suyu haşlaması bir tarafta bekletilirken diğer taraftan terbiyesi için yumurta sarısı, limon suyu, yoğurt ve un bir araya kap içerisine konularak çırpılır ve özleştirilir. Kemik suyundan içerisine bir yemek kaşığı kadar ilave edilerek terbiyenin ılıklaştırılması sağlanır, böylelikle içerisinde yoğurt kesmemiş olur. Ardından hazırlanan terbiye tencere içerisine yavaş yavaş dahil edilerek hızlı bir şekilde karıştırılır. Bu arada tencere ocak üzerine alınarak orta ateşte karıştırarak pişirilmeye başlanır. Daha sonra içerisine tuz ilave edilir ve diğer baharatlar olan pul biber ve nane eklenir. Bir beş dakika kadar daha pişirildikten sonra kemik suyu çorbamız hazır ve servis edilebilir hale gelir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beyran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ovmaç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ovmaç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Miyane Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Miyane Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Brokoli Çorbası

Bebekler İçin Brokoli Çorbası

Bebek Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri