Unsuz domates çorbası nasıl yapılır? tarifi nedir?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için tamamen unsuz hazırlanan domates çorbası, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Taze domateslerin özüyle hazırlanan bu tarif, sade malzemelerle ev yapımı lezzetin en güzel örneklerinden biri.
Unsuz Domates Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 4-5 adet olgun domates
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 litre sıcak su veya sebze suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
- Taze fesleğen veya maydanoz (servis için)
Yapılışı:
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın
- Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın
- Bir tencereye zeytinyağını alıp, soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Domatesleri ve salçayı (kullanıyorsanız) ekleyip 5 dakika pişirin
- Sıcak suyu veya sebze suyunu ekleyin
- Tuz, karabiber ve naneyi ilave edin
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin
- Pişen çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin
- Kıvamını kontrol edip, gerekirse biraz daha su ekleyin
- Üzerine taze fesleğen veya maydanoz ile servis yapın
Notlar:
- Kıvamını ayarlamak için patates veya havuç da ekleyebilirsiniz
- Daha kremamsı bir doku için biraz süt veya krema ekleyebilirsiniz
- Çorbanın lezzetinin oturması için 10-15 dakika dinlendirin
|