Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa şehriyeli tavuk çorbası, sağlık açısından yemeklerden önce çorba tüketilmesi oldukça faydalıdır. Özellikle kış ayları yaklaştığında sofralarımızdan eksik olmayan çorba adeta şifa kaynağı olmaktadır. Sindirim sistemi açısından da çorba oldukça sağlıklı yemek çeşitlerindendir. Aynı zamanda arpa şehriyeli tavuklu çorba hem lezzetli hem de içinizi ısıtacak nitelikte olduğu gibi hasta olduğunuz zamanlarda da içebileceğiniz şifalı çorba çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alır. Eğer soğuk kış gününde veya canınız güzel bir çorba isteğinde çorba tarifi arıyorsanız mutlaka arpa şehriyeli tavuk çorbasını denemenizi tavsiye ederiz. Hazırlanması da çok zor olmayan bu çorbayı çocuklarınız için veya ailenizin bir arada olduğu zamanlarda hazırlamanızı öneririz.

Arpa şehriyeli tavuk çorbası için malzemeler
  • 1 tane tavukgöğsü veya but
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı taze nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane limon
  • Yeteri kadar tuz
  • 8 su bardağı tavuk suyu
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
Arpa şehriyeli tavuk çorbası nasıl yapılır?

Çorbanın hazırlanmasına ilk önce tavuğu yıkarak başlayın. Yıkanmış olan tavuğu derin bir tencerenin içerisine alın ve üzerine bir litre su ilavesi yapıp kaynatın. Tavuk suyun içerisinde haşlanırken üzerine tuz serpiştirebilirsiniz. Böylelikle tavuk eti daha lezzetli olacaktır. Et haşlandıktan sonra suyun içerisine bir tabağın üzerine alın. Eti soğuması için bir kenara kaldırın. Et soğurken sizde bu arada tavuk suyunun bulunduğu ocağın altını açın ve suyu kaynatın. Su kaynamaya başladığında içerisine şehriyeyi ilave edip pişirin. Şehriye yumuşadığında çorbanın sosunu hazırlamaya geçin. Bunun için de bir tane limon suyunu ve yumurta sarısını bir kâsenin içerisine alıp karıştırın. Çatal ile bir güzel çırptığınız karışımı tavuk suyunun bulunduğu çorba tenceresinin içerisine ilave edip karıştırın. Sos çorba ile kaynaştığında tavuk etlerini didiklemeye başlayın. Tel, tel olana dek etleri bir güzel parçalayın.

Tavuk etlerini dilim yaptıktan sonra çorbanın içerisine ilave edip karıştırın. Ufak bir tavanın içerisine tereyağını ilave edip eritin. Nane ve kırmızı pul biberi yağın içerisinde rengi dönene kadar pişirin ve çorbanın üzerine gezdirin. Hazır hale gelmiş olan çorbanın tuzunu da ilave ettikten sonra karıştırın ve sıcak olarak servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayak Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayak Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yüksük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yüksük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Et Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Et Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Misket Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Misket Çorbası Tarifi ve Malzemeleri