Fransız Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fransız Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fransız soğan çorbası, soğan sevmeyen biri olarak benim de hoşuma gitmiştir. Fransızca orijinal adı ile Soupe à l'oignon olarak geçer. Fransız soğan çorbası ile ilk tanışmam bir yaz tatilinde kaldığım otelde olmuştu. Ala carte restoran kısmında ilk gördüğümde tuhaf gelmişti ancak yedikten sonra ön yargılarım ortadan kalktı. Herhangi bir soğan kokusu ya da tadı kalmamıştı damağında. Daha sonra kendim yapmaya karar verdim. Oradaki gibi olmasa da yine de güzel bir tat çıktı ortaya. Şimdi ortaya çıkardığım tarifi sizlerle paylaşma zamanı geldi.

Fransız Soğan Çorbası Malzemeleri
  • 4 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 et bulyon
  • 2 litre kaynar su. Bulyonu atıp hazır halde tutalım.
  • 3 yemek kaşığı un
  • 150 gr tereyağı
  • 2 defne yaprağı
  • 2 kekik dalı
  • 100 gr rende eski kaşar. Normalde orijinal çorbada gravyer peyniri koyuyorlar. Bulabilirseniz onu kullanın.
  • 5 adet tost ekmeği
  • Tuz
  • Karabiber
Fransız Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanları piyazlık şekilde ince ince doğruyoruz. Daha sonra sarımsağı ince ince doğruyoruz. Normalde bu çorbada kırmızı şarapta var ancak ben kullanmadım. Kullanmak isteyenler 1 çay bardağı ekleyebilirler. Fransız soğan çorbasının tereyağını bir tencerede eritelim ancak tereyağı çabuk yanar. Eridikten sonra soğanları, sarımsağı, kekiği ve defne yaprağını atıp kısık ateşte yavaş yavaş kavuralım. Soğanların yüksek ateşte bir anda yanmasını istemiyoruz. 25 dk kadar sürebilir. O yüzden biraz sabırlı olmak lazım. Soğanlar bu süreçte kahverengi bir renk alacak. Buda istediğimiz karamelize rengi. Hiçbir şekilde tencerenin kenarında soğan parçası kalıpta yanmasına izin vermeyin. Yanık kokusu çorbanın tadını bozabilir. Bu arada tost ekmeklerini üçgen şekilde dört parçaya ayırın ve tost makinesinde yakmadan kurutun. Kıtır olsunlar. İsterseniz uzun baget ekmekleri de kullanabilirsiniz. Fransız soğan çorbası sunumunda restoranlarda baget ekmeği kullanmaktadırlar. Şarap kullanmak isteyenler kavrulma aşamasının sonunda ekleme yapabilir. Normal süreçte un ilave edip biraz daha çeviriyoruz. Bu arada 2 adet bulyon 2 litre su içerinde kaynar vaziyette olsun. Un da soğanlarla beraber kavrulduktan sonra suyunu verelim ve hızlı hızlı karıştırmaya devam edelim. Tuzunu, karabiberini atalım. Kaynayan Fransız soğan çorbasını çorba kaselerine alıyoruz. Güveç kullanmak isterseniz güveçte de güzel bir görüntü oluşturmakta. Üzerlerine kıtır ekmeklerimizi bırakıyoruz. Onun üstüne de rende peynirimizi. Ekmekler çorbanın içine batmasın üstte bırakın sadece. 200 derecede ısınmış fırında peynir kızarana kadar bırakıyoruz. Fransız soğan çorbası artık hazır. Şimdiden ellerinize sağlık. Umarım hoşunuza giden bir tarif olacaktır. Sağlıkla kalın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Sütlü Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Sütlü Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kesme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kesme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çorba Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Antep Çorbası Tarifi ve Malzemeleri